English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Το παράδειγμα της Βαλαβάνη ως συνέχεια του «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό»

Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015 

Το παράδειγμα της Βαλαβάνη ως συνέχεια του «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό»
Είναι γνωστή η ιστορία που βγήκε στη δημοσιότητα για την αναπληρώτρια υπουργού Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η οποία είχε καταθέσεις στο εξωτερικό, ενώ πρόσφατα νοσηλεύτηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Η απάντηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ θύμιζε τη γνωστή νοοτροπία του «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».
«Λάδι στη φωτιά», όμως, έριξε η πρόσφατη διαδικτυακή επιστολή της αδερφής της, η οποία επιδεικνύει το μέγεθος της πολιτικής της θρασύτητας και της άγνοιας της κοινοβουλευτικής πραγματικότητας που διέπει τους βολεμένους αριστερούς. Σύμφωνα με κάποια από τα λεγόμενά της μένει «άφωνη από το μένος και την κακία που αναρτάται στο διαδίκτυο από μικρόψυχους ανθρώπους, που ψάχνουν να ‘’κατασπαράξουν’’ αποδεδειγμένους αγωνιστές της αριστεράς», «ο ‘’όχλος’’ είναι έτοιμος να καταπιεί την Νάντια, που 20χρονη όταν της έκαναν φάλαγγα ούτε καν έδειχνε πόσο πονούσε και είχε το σθένος να αντιμετωπίσει τους βασανιστές της χωρίς καμία διαμαρτυρία. Ντροπή να πιάνετε στο στόμα σας μια αγωνίστρια που δεν μπορείτε να της μοιάσετε ούτε στο μικρό της δακτυλάκι».
Η γνωστή αριστερή λογική, η οποία παραπέμπει στο «και εσείς βασανίζετε τους μαύρους», όπως λέει το γνωστό ανέκδοτο. Τι δουλειά έχουν οι καταγγελίες για την περιουσία της Βαλαβάνη και τη νοσηλεία της σε ιδιωτικό θεραπευτήριο με τη… φάλαγγα που της έκαναν πριν δεκάδες χρόνια, κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί. Όσο για τους χαρακτηρισμούς «μικρόψυχους», «Ντροπή» και «δεν μπορείτε να της μοιάσετε στο μικρό της δακτυλάκι» δείχνει την αφ’ υψηλού εικόνα των αριστερών για όσους τολμήσουν να τους αμφισβητήσουν την ιδιότητα της «ιερής αγελάδας» που έχουν αποκτήσει μετά τη μεταπολίτευση.
Η «ταμπακιέρα» είναι για την περιουσία της και για την άρνησή της να νοσηλευτεί σε δημόσιο νοσοκομείο, όπως όλοι οι φτωχοί Έλληνες, αλλά η απάντηση παραπέμπει στους «αγώνες» της αριστεράς. «Πρώτη φορά αριστερά», αλλά τα πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης φέρονται με καθαρά δεξιά νοοτροπία.Η «αγωνίστρια» των αμέτρητων ακινήτων πήγε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο και άφησε τα κορόιδα, τους Έλληνες φορολογούμενους, να στέκονται στις ατελείωτες ουρές του Ι.Κ.Α. από τις 9 και τις 10 το βράδυ της προηγούμενης ημέρας για μια «απλή» θεώρηση του βιβλιαρίου την επόμενη μέρα στις 8 το πρωί…
Όπως, βεβαίως, «το καλό παράδειγμα» έδωσε πρώτος ο πρόεδρος του κόμματός της και νυν πρωθυπουργός, ο οποίος δεν ήταν «κορόιδο» να πάει τη συμβία του να γεννήσει σε δημόσιο νοσοκομείο, αλλά την οδήγησε σε πανάκριβη σουίτα ιδιωτικού μαιευτηρίου. Αυτοί είναι οι αριστεροί: εξυπνακισμοί, ανθρώπινα δικαιώματα, ισότητα, αλληλεγγύη στους (λαθρο)μετανάστες, αλλά αυτό αφορά «τον λαουτζίκο» (που λέει και ο … στυλοβάτης του «συνταγματικού τόξου» Πρετεντέρης) και όχι την high class society αριστερή νομενκλατούρα.
Αν είναι δυνατόν, κοτζάμ Βαλαβάνη, να συνωστίζεται στα δημόσια νοσοκομεία και να απαρνηθεί τις ανάσες της ιδιωτικής ασφάλισης. Φαίνεται ότι η ρήση του Βουλγαράκη «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» έχει υπερκομματικό χαρακτήρα που υποσκελίζει «ιδέες» και πρόσωπα. Περιπτώσεις όπως της Βαλαβάνη (αλλά και της Χριστοδουλοπούλου, η οποία με απύθμενο θράσος θεωρεί τσιφλίκι το υπουργείο της και λέει ότι θα μαζέψει εκεί τους λαθρομεταναστες της Αμυγδαλέζας, επειδή προφανώς η πολυτελή κατοικία της δεν είναι κατάλληλη για να τους φιλοξενήσει) δείχνουν ότι (και) η αριστερά έχει απολέσει το πλεονέκτημα του ηθικού παραδείγματος, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί σε ένα θνησιγενές ομοίωμα πολιτικού στεγάστρου για πάσα νόσο.