English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Εθνική παραγωγή τώρα: Αργοσβήνει και η μελισσοκομία στην Ελλάδα

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015
Εθνική παραγωγή τώρα: Αργοσβήνει και η μελισσοκομία στην Ελλάδα

Αρκετές εβδομάδες έχουν πια περάσει από την ανάληψη της κυβέρνησης της χώρας από την... προοδευτική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και οι Έλληνες πολίτες παρακολουθούν ένα χορό υποσχέσεων να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους. Αυξήσεις μισθών, επαναπροσλήψεις, διαπραγματεύσεις, καταργήσεις και πολλά άλλα βρίσκονται πλέον καθημερινά στην πολιτική ατζέντα.
Από την πολιτική ατζέντα αυτή, μονίμως, από την προεκλογική περίοδο μέχρι και σήμερα, απουσιάζει ένα ζήτημα μείζονος εθνικής σημασίας: Η Εθνική Παραγωγή, για την αναγέννηση της οποίας, δεν τόλμησε να ψελλίσει λέξη κανένα στέλεχος της νέας κυβέρνησης. Ο κλάδος των μελισσοκόμων, είναι ένας από τους πολλούς κλάδους παραγωγών που επλήγησαν βαθύτατα από την οικονομική κρίση, αλλά και από την αδιαφορία και αναλγησία του Ελληνικού κράτους.
Η νέα κατάσταση, μάλιστα, που φαίνεται να διαμορφώνεται στον τομέα, αναμένεται να επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα στον κλάδο των μελισσοκόμων, με τα υψηλότατης ποιότητας Ελληνικά μέλια, να αντικαθίστανται από... κινέζικα. Τα παραπάνω δεν αποτελούν κινδυνολογίες ή σενάρια επιστημονικής φαντασίας, αλλά μία μέλλουσα πραγματικότητα, η αποφυγή της οποίας απαιτεί άμεσες πολιτικές παρεμβάσεις.
Με τις εισαγωγές μελιών από την Κίνα να έχουν αυξηθεί κατά 50% τα τελευταία πέντε χρόνια, και την τιμή τους να είναι από δύο έως τέσσερις φορές χαμηλότερη σε σχέση με τα αγνά Ελληνικά μέλια, πολύ σύντομα ο ανταγωνισμός θα εξοντώσει τους Έλληνες παραγωγούς.