English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Οι πρώην καλοπληρωμένοι της ΕΡΤ μαλώνουν για το ποιος έπαιρνε περισσότερα

Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015

Οι πρώην καλοπληρωμένοι της ΕΡΤ μαλώνουν για το ποιος έπαιρνε περισσότερα
Την κλασική παροιμία, η οποία παραπέμπει στους δύο γαϊδάρους και τον ξένο αχυρώνα, θυμίζει ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ποταμιού, με αφορμή το νομοσχέδιο για την επανασύσταση της ΕΡΤ και τις αμοιβές των Σταύρου Θεοδωράκη, Κώστα Βαξεβάνη και Κώστα Αρβανίτη από την κρατική τηλεόραση τα προηγούμενα χρόνια. Η αντιπαράθεση μεταξύ των δύων πλευρών «έβγαλε στη φόρα» τα υψηλά ποσά που έπαιρναν οι αναφερόμενοι.
Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι λέει ότι: «Πριν ο ΣΥΡΙΖΑ απευθυνθεί στο Ποτάμι για να μάθει για τις σπατάλες, θα μπορούσε να ρωτήσει κάποια από τα στελέχη του, που σήμερα δραστηριοποιούνται στα κομματικά ΜΜΕ αλλά την περασμένη δεκαετία δούλευαν στην ΕΡΤ Α.Ε. Ας ξεκινήσει από τον Κώστα Αρβανίτη και τον Κώστα Βαξεβάνη, οι οποίοι, όπως ήδη έχουν ενημερώσει τους εργαζόμενους στο ‘’Κόκκινο’’ ετοιμάζονται να διαδραματίσουν σοβαρό ρόλο στην καινούρια ΕΡΤ».
Από τη μεριά του ο Βαξεβάνης εξαπέλυσε δριμεία προσωπική επίθεση στον επικεφαλής του Ποταμιού, κατηγορώντας τον σε δεύτερο ενικό ότι «δεν υπήρξε ποτέ καλός δημοσιογράφος» και ότι «υπηρέτησε τα αφεντικά και τρεις στις τρεις ερωτήσεις του στη Βουλή σχετίζονται με τον Μπόμπολα». Σύμφωνα, επίσης, με τις καταγγελίες, η εκπομπή του Θεοδωράκη στοίχιζε 23.490 ευρώ για κάθε επεισόδιο.
Δεν θα μπούμε ως «διαιτητές» σ’ αυτή τη διένεξη. Αυτό που μετράει είναι η αποκάλυψη, για μια ακόμη φορά, ότι η κρατική τηλεόραση λειτουργούσε και συνεχίζει να λειτουργεί ως φερέφωνο της εκάστοτε κυβερνητικής εξουσίας, σκορπώντας τα λεφτά των φορολογούμενων σε εκπομπές αμφιβόλου ποιότητας, οι οποίες στοίχιζαν πανάκριβα.
Είναι αστείο, συνάμα όμως και τραγικό, να έρχονται σε αντιπαράθεση οι εν λόγω τύποι για το ποιος έπαιρνε περισσότερα χρήματα από τον άλλον, αφυδατώνοντας οικονομικά τον Ελληνικό Λαό. Τόσο η ΕΡΤ όσο και η ΝΕΡΙΤ, εκτός από τον ρόλο τους ως προωθητές της εκάστοτε κυβερνητικής προπαγάνδας, δεν σεβάστηκαν στο ελάχιστο την ελευθερία γνώμης, τον πλουραλισμό και την ανεμπόδιστη διακίνηση των ιδεών, με την άθλια, απαράδεκτη και αντιδημοκρατική τους συμπεριφορά απέναντι στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, το Τρίτο Κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, το οποίο εκλέχθηκε από εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας.
Αυτοί οι Έλληνες όχι μόνον δεν βλέπουν να ακούγεται η φωνή του Κόμματος που ψήφισαν στον κρατικό τηλεοπτικό δέκτη, τον οποίο πληρώνουν κάθε μήνα, αλλά αντιθέτως βλέπουν να συκοφαντείται με τον πλέον απεχθή και ψευδό τρόπο, επομένως να λοιδορούνται και οι ίδιοι. Ο καυγάς των διάφορων συστημικών δημοσιογράφων για το ποιος πληρώθηκε τα περισσότερα τους ξεγυμνώνει στα μάτια του Ελληνικού Λαού.