English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Εκτός από κυβέρνηση των email, θα γίνει και κυβέρνηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου ο Σύριζα;

Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

Εκτός από κυβέρνηση των email, θα γίνει και κυβέρνηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου ο Σύριζα;
Τα μείζονα ζητήματα της προηγούμενης κοινοβουλευτική περιόδου, όπως αυτά τεθήκανε από την αντιπολίτευση, ήταν ότι η χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά δεχόταν διαταγές μέσω email από τους διεθνείς τοκογλύφους και ότι νομοθετούσε χωρίς την έγκριση της βουλής, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Το δεύτερο ήταν μάλιστα ένα από τα μεγάλα αγκάθια όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων.
Τώρα, ο Σύριζα συγκυβερνά με τους ΑΝΕΛ και ήδη έχουμε δει την πρώτη σημαντική υποχώρηση με μία μνημονιακή συμφωνία που επικυρώθηκε μέσω αποστολών email, μεταξύ των υπουργών και των διεθνών τοκογλύφωνΌπως όλα δείχνουν η μνημονιακή στροφή της συγκυβέρνησης ολοκληρώνεται με ταχύτητα, αφού ήδη έχουν αρχίσει και πυκνώνουν οι δηλώσεις που λένε ότι «δεν είναι αναγκαίο να έρθει η συμφωνία στη Βουλή», υπονοώντας την έκδοση Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου, στα πρότυπα της πασοκονουδούλας.
Τις προάλλες ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος άφησε ορθάνοιχτο το παράθυρο για μία τέτοια επαίσχυντη κίνηση, λέγοντας ότι είναι "ζήτημα πολιτικής απόφασης" αν η συμφωνία θα περάσει ή όχι από το ελληνικό κοινοβούλιο . Την σκυτάλη πήρε ο «σκληρός αριστερός», Λαφαζάνης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε με ύφος σταλινικού κομισαρίου ότι "δεν είναι απαραίτητο, ούτε υποχρεωτικό η συμφωνία με τους πιστωτές να εγκριθεί από τη Βουλή".
Άραγε πόσος καιρός θα περάσει μέχρι η συγκυβέρνηση ΣΑΝΕΛ να αποκτήσει όλα τα χαρακτηριστικά των μνημονιακών συγκυβερνήσεων; Για πόσο καιρό θα κοροϊδεύουν τον Λαό με «επαναστατικά» τσιτάτα, τα οποία συνοδεύονται από επαίσχυντες μνημονιακές συμφωνίες και επικοινωνιακές κορώνες;