English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ο Σαμαρικός “καρκίνος” επεκτείνεται στην ψοφοδεξιά


Ο Σαμαρικός “καρκίνος” επεκτείνεται στην ψοφοδεξιά
Καρκίνος,  ο οποίος κατατρώει τα σωθικά του κόμματος, είναι η κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ. Ο Σαμαράς συνετρίβη με 8,5 μονάδες διαφορά, δεν παραιτήθηκε και είναι επόμενο να αντιμετωπίζει την αμφισβήτηση από τους επίδοξους δελφίνους και τους υποστηρικτές τους. Του ζήτησαν συνέδριο και εκείνος φοβήθηκε να το κάνει, επιλέγοντας την συνδιάσκεψη, όπου και κατήγαγε μια αναμενόμενη νίκη στην κοινοβουλευτική ομάδα και την πολιτική επιτροπή του κόμματος.
Με τους συγκεκριμένους συσχετισμούς κανένας δεν θα έθετε άμεσα θέμα ηγεσίας σ΄αυτήν την φάση. Όμως, αυτή η νίκη του Σαμαρά δεν μπορούσε παρά να είναι Πύρρεια. Οι αμφισβητίες του σκαρφάλωσαν στα κεραμίδια από την ίδια κιόλας μέρα, ενώ ο Δένδιας αποχώρησε από την πολιτική επιτροπή καταγγέλλοντας ότι υπήρχε οργανωμένη κλίκα και ότι τον εμπόδισαν να μιλήσει. Ο ίδιος είναι αυτός, ο οποίος έχει ξιφουλκήσει μέχρι στιγμής περισσότερο από κάθε άλλο γαλάζιο στέλεχος κατά του Σαμαρά.
Δύο μήνες μετά τις εκλογές δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Σαμαράς δεν έχει πλέον ούτε το ελάχιστο της επιρροής που είχε όσο ήταν πρωθυπουργός. Το ξέρει κι ο ίδιος, γι΄ αυτό έχει προσεταιριστεί ορισμένους από τους αμφισβητίες του, μοιράζοντάς τους πόστα που θα τους επιτρέψουν να παίξουν κάποιον καλύτερο ρόλο για τα ατομικά τους συμφέροντα στο μέλλον.
Ο Σαμαράς ελπίζει ακόμη στη θεωρία της «αριστερής παρένθεσης» και στην επικείμενη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή που ο Τσίπρας δένεται ολοένα και περισσότερο στο άρμα της μνημονιακής πολιτικής. Έτσι, η αμφισβήτησή του θα συνεχίσει να υπάρχει με κομβικό σημείο τον Ιούνιο, όπου εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει με άριστα τις εξετάσεις προς τους διεθνείς τοκογλύφους, οι αμφισβητίες του πιθανότατα είτε θα κινηθούν αυτόνομα για να τον ρίξουν είτε θα ζητήσουν από τον Καραμανλή να επιστρέψει στην ηγεσία, προκειμένου να θεραπεύσει το άρρωστο κόμμα από τον «καρκίνο» του Σαμαρά…