English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ιδού η… αριστερή παράταση του Μνημονίου: Αγγλικό δίκαιο και εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας υπέγραψαν οι συριζαίοι


Ιδού η… αριστερή παράταση του Μνημονίου: Αγγλικό δίκαιο και εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας υπέγραψαν οι συριζαίοι
Τελικώς η παράταση του μνημονίου που συμφώνησαν οι συριζαίοι στις 20 Φεβρουαρίου θα έρθει στην Βουλή. Όχι προς ψήφιση, όπως θα ήταν το λογικό και το δημοκρατικό, αλλά προς συζήτηση μόνο. Αυτό είναι ένα άλλο σημείο στο οποίο γίνεται εμφανής η μετάλλαξη του Σύριζα σε νουδούλα, που θα επικυρωθεί με την «μεγάλη συγκυβέρνηση» που ετοιμάζουν οι «νταβατζήδες».
Σχετικώς με αυτή την παράταση του μνημονίου και την περιβόητη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου έχουν ακουστεί πολλά και αντιφατικά. Το γεγονός ότι επιτέλους, έστω και με δύο μήνες καθυστέρησης, σημαίνει αυτομάτως ότι τίθεται στην διάθεση του Ελληνικού Λαού, αλλά και των βουλευτών προς ανάγνωση και κρίση.Ας δούμε, λοιπόν, κάποια σημαντικά σημεία της συμφωνίας:
Στο άρθρο 6.1 της Σύμβασης ορίζεται ότι το Δίκαιο που διέπει την όλη Σύμβαση είναι το Αγγλικό Δίκαιο, ενώ στο άρθρο 6.2 συμφωνείται ότι η Ελλάδα απεμπολεί την Εθνική της Κυριαρχία και αφήνεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.
Στο άρθρο 14 νομιμοποιείται η αντι – δημοκρατική πρακτική που ακολούθησε ο Τσίπρας, μη φέρνοντας την συμφωνία για κύρωση από την Βουλή, αφού με σαφήνεια διατυπώνεται η μη ανάγκη κύρωσης της συμφωνίας από την Βουλή, προκειμένου αυτή να καταστεί δεσμευτική για τα συνυπογράφοντα μέρη.
Μία παρεξήγηση των τελευταίων ημερών ήταν με τα κεφάλαια που επέστρεψαν από το ΤΧΣ στο EFSF και ακολούθως έγιναν πρώτο θέμα των ειδήσεων σχετικά με το γιατί επεστράφησαν και με το αν θα επιστρέφονταν. Η κατάθεση της Συμφωνίας στη Βουλή ξεκαθαρίζει τα πράγματα, αφού στο άρθρο 4Α 1(b) ορίζεται με σαφήνεια ότι το ΤΧΣ θα επιστρέψει όλα τα μη χρησιμοποιημένα κεφάλαια του EFSF.
Το έγγραφο της παρατάσεως αποδεικνύει πέραν κάθε αμφιβολίας ότι η κυβέρνηση Σανέλ υπέγραψε παράταση μνημονίου και τίποτε παρακάτω. Αποδεικνύεται ότι η λαϊκή εντολή για κατάργηση των μνημονίων και επανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας προδόθηκε από τις πρώτες μέρες της νέας αμαρτωλής συγκυβέρνησης Σανέλ, η οποία προσπάθησε να διαχειριστεί επικοινωνιακά την υπογραφή του μνημονίου.