English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015


Τελος η ανεργια για μενα … θα γινω Βαρουφιανα!

Γέλωτα και μόνο γέλωτα μπορεί να προκαλέσει η τρίτη μεταρρύθμιση της λίστας του Έλληνα υπουργού (τρομάρα του για Έλληνα αλλά και για υπουργού) οικονομικών Γ. Βαρουφάκη. Η ελληνική κυβέρνηση λοιπόν, προτείνει η επόμενη συμφωνία να έχει τη μορφή ενός Συμβολαίου για την Ανάκαμψη και την Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας.
Όπως επισημαίνεται, ο κ. Βαρουφάκης, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην οποία αναφέρει ότι είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των ''θεσμών'', ώστε οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις να αποτελέσουν μια πρώτη δέσμη συμφωνίας ενόψει της ολοκλήρωσης της συμφωνίας τον Απρίλιο.
Σύμφωνα πάντα με τη λίστα, η τρίτη μεταρρύθμιση έγκειται στην συγκρότηση ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής, η οποία δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα.
Στο πλαίσιο πάταξης της φοροδιαφυγής, προτείνουν να συγκροτηθεί ένα σώμα στελεχωμένο από μη επαγγελματίες (τουρίστες, νοικοκυρές, ανέργους κ.α.). Η σύνθεση του σώματος θα ανανεώνεται ανά μικρά χρονικά διαστήματα κατόπιν σύντομης σχετικής εκπαίδευσης. Οι μη επαγγελματίες επιθεωρητές θα προσλαμβάνονται σε αυστηρά βραχυπρόθεσμη, έκτακτη βάση (όχι μεγαλύτερη από δύο μήνες και χωρίς καμία προοπτική επαναπρόσληψης) κατόπιν σύντομης σχετικής εκπαίδευσης και θα συμπεριφέρονται ως πελάτες, για λογαριασμό των φορολογικών αρχών, ενώ θα είναι καλωδιωμένοι με μικρόφωνο και κάμερα.
Κι ερωτώ η δόλια η άνεργη, τι βιογραφικό θα πρέπει να συντάξω ώστε να λάβω μέρος στην ''εκπαίδευση'' κι εν συνεχεία στο ευέλικτο σώμα Βαρουφιάνων; Γράφοντας πως δεν υπήρξα ποτέ καταδότρια (ρουφιάνα κοινώς) θα γίνει αποδεκτή η αίτησή μου; Φρονώ πως όχι. Και η εκπαίδευση, τι θα περιλαμβάνει; Ασκήσεις κατάδοσης;
Πέστε μου τώρα ότι θα επαίρονται πως δημιούργησαν και νέες θέσεις εργασίας!
Πότε επιτέλους θα καταλάβει αυτός ο ταλαίπωρος πλην ευκολόπιστος λαός πόσο καταστροφικό κι επικίνδυνο είναι να ψηφίζει και να εναποθέτει τις ελπίδες του σε ανεπαρκείς κι άσχετους πολιτικά αλλά και κοινωνικά ψευτομεσσίες που με ευχολόγια-γελοιότητες κι ασάφειες ( έστω και ''δημιουργικές'') προσπαθούν, όχι να καταστρέψουν απλά (αυτό το έπραξαν ήδη οι προκάτοχοί τους) την πολύπαθη πατρίδα μας, αλλά να την διασύρουν, να την γελοιοποιήσουν, να την εκμηδενίσουν.
Το πιο αποκρουστικό δείγμα πολιτικού αμοραλισμού μετά βέβαια τους Σαμαροβενιζέλους, είναι η συνέχεια των Τσιπροκαμμένων και για να γίνω πιο σαφής, αμοραλισμός στην πολιτική είναι και η σκόπιμη νομοθέτηση μέτρων και λήψη αποφάσεων που εμφανίζονται κοινωνικά δίκαια, τα οποία ωστόσο στην εφαρμογή τους οδηγούν σε πλήρη εκτροχιασμό με ολέθριες εν τέλει επιπτώσεις για εκείνους που υποτίθεται πως θέλουν να προστατεύσουν.
Η παράκρουση της πολιτικής παρακμής συνεχίζεται..
Κ.Κ.