Χημικά όπλα γερμανικής τεχνογνωσίας κατέχει το Ισλαμικό Κράτος
Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014
Τον Σεπτέμβριο του 1980 το Ιράκ με ηγέτη τον Σαντάμ Χουσεΐν είχε κηρύξει τον πόλεμο στο Ιράν. Η Βαγδάτη είχε θελήσει τότε να εκμεταλλευτεί την υποτιθέμενη αδυναμία της Τεχεράνης μετά την εξέγερση-επανάσταση κατά του Σάχη Ρεζά Παχλεβί και την αποπομπή του το 1979 και την εγκαθίδρυση στο Ιράν ενός θεοκρατικού μουσουλμανικού πολιτεύματος. Ο στόχος του Σαντάμ ήταν η απόκτηση ηγετικού ρόλου στον Περσικό Κόλπο και προς εκπλήρωση αυτών των σχεδιασμών του είχε την αμέριστη υλικοτεχνική υποστήριξη της λεγόμενης Δύσης, ήτοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Οι ΗΠΑ ήθελαν πάση θυσία να περιορίσουν τις αντιδυτικές δραστηριότητες του Ιράν και να συνεχίσουν να ελέγχουν τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου αυτής της χώρας. Επίσης δεν ήθελαν επ’ ουδενί το Ιράν να αναπτύξει ηγετικό ρόλο στην Αραβική Χερσόνησο και στον Περσικό Κόλπο, κάτι που θα έβαζε σε κίνδυνο τα γεωπολιτικά τους σχέδια και τους συμμάχους τους Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Οι τότε ιρανικές ένοπλες δυνάμεις αποδείχτηκαν ισχυρότερες από ότι ανέμενε ο Σαντάμ και οι ΗΠΑ και έτσι η Βαγδάτη για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του πολέμου, ο οποίος έπαιρνε αρνητική τροπή για τους Ιρακινούς, και με συνεργασία δυτικών κυβερνήσεων προώθησε ένα πρόγραμμα κατασκευής χημικών όπλων με άρξη Ιούνιο του 1981. Κυρίως γερμανικές εταιρίες υποστήριξαν αυτό το πρόγραμμα, αφού η τεχνογνωσία του Ιράκ δεν ήταν σε επίπεδο υποστήριξης αυτής της τεχνολογίας σε σύντομο χρόνο.
Ο πόλεμος Ιράκ-Ιράν διήρκεσε περίπου 8 έτη και κατά την διάρκεια αυτού του πολέμου ο Σαντάμ Χουσεΐν έκανε χρήση χημικών όπλων εναντίον των Ιρανών και κυρίως εναντίον των Κούρδων του Ιράκ, οι οποίοι είχαν συμμαχήσει με την Τεχεράνη. Παρεμπιπτόντως παρ’ όλη την χρήση χημικών όπλων ουδέποτε η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της εκείνη την εποχή, ούτε καν ο ΟΗΕ, κατονόμασαν ή κατηγόρησαν το Ιράκ του Σαντάμ για αυτό το έγκλημα πολέμου. Το έπραξαν πολύ αργότερα όταν πλέον ο Σαντάμ δεν ήταν σύμμαχός τους.
Δυο από τα εργοστάσια παραγωγής χημικών όπλων που κατασκευάστηκαν από γερμανικές εταιρίες ήταν αυτά της περιοχής Σαμάρα και Φαλούτζα. Η γερμανική εταιρία «Water Engineering Trading GmbH» με έδρα το Αμβούργο πρόσφερε επί πολλά έτη με προσωπικό και τεχνογνωσία τις υπηρεσίες της στον Σαντάμ, εν γνώσει βέβαια των γερμανικών και αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και των κυβερνήσεων Γερμανίας και ΗΠΑ. Τα χημικά εργοστάσια της Σαμάρα και Φαλούτζα είχαν την δυνατότητα να παράγουν ημερησίως πάνω από 20 τόνους πρώτων υλών για τα θανατηφόρα νευροτοξικά υγρά Σαρίν και Ταμπούν. Ο Σαντάμ μετά το πέρας του πολέμου με τους Ιρανούς σταμάτησε την παραγωγή χημικών όπλων και δεν χρησιμοποίησε τα αποθέματα που είχε ούτε κατά την διάρκεια της πρώτης εισβολής των ΗΠΑ στην χώρα του το 1990, αλλά ούτε και κατά την δεύτερη εισβολή το 2003.
Μετά την δεύτερη εισβολή των ΗΠΑ και την στρατιωτική κατοχή του Ιράκ επί περίπου μια δεκαετία οι Αμερικανοί υποτίθεται ότι είχαν καταστρέψει όλα τα εναπομείναντα αποθηκευμένα χημικά όπλα του Σαντάμ Χουσεΐν. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες που διέρρευσαν από την γερμανική μυστική υπηρεσία BND, αλλά και με δημοσιεύματα της εφημερίδας New York Times, το Χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους μετά την κατάληψη των πόλεων Σαμάρα και Φαλούτζα κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών, έφερε στην κυριότητα του άκρως επικίνδυνα και λειτουργικά χημικά όπλα, τα οποία όλως περιέργως δεν είχαν φροντίσει να απενεργοποιήσουν και να καταστρέψουν ολοσχερώς οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Μετά την «λεηλασία» των δυο χημικών εργοστασίων της Σαμάρα και Φαλούτζα οι ισλαμοσυμμορίτες, σύμφωνα πάντα με τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, κατέχουν χιλιάδες βλήματα πυροβολικού και πυραύλων μικρού βεληνεκούς που φέρουν κεφαλές με άκρως τοξικά και θανατηφόρα συστατικά.
Χημικά όπλα γερμανικής τεχνολογίας ήδη χρησιμοποιήθηκαν, όπως προαναφέραμε, κατά των Κούρδων του Ιράκ και των Ιρανών από τον Σαντάμ, με πλήρη γνώση και υποστήριξη των τότε συμμάχων του ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Τα ίδια χημικά όπλα μπορεί να χρησιμοποιήσει το, χρηματοδοτηθέν και εξοπλισθέν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους των, Χαλιφάτο πάλι εναντίον των Κούρδων και άλλων λαών της περιοχής. Χημικά όπλα γερμανικής τεχνογνωσίας που είχαν «ξεχάσει» να καταστρέψουν οι κατοχικές ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ. Προκύπτει αβίαστα ότι τα χημικά όπλα και η απειλή χρήσης τους ή η χρήση τους από πρώην συμμάχους, μισθοφόρους ισλαμοσυμμορίτες πρώην συμμάχους και νυν δήθεν εχθρούς αποτελούν για τις ΗΠΑ μια πρώτης τάξεως δικαιολογία για να καταστρέφουν μη φιλικές τους χώρες, πατώντας πάνω σε πτώματα αθώων Κούρδων, Σύριων, Ιρανών ή Ιρακινών αμάχων, φτάνει να εκπληρώνονται τα ρηθέντα και σχεδιασθέντα από τον διεθνή Σιωνισμό.