English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Ο «δημοκράτης» Ομπάμα έχει βομβαρδίσει εφτά χώρες στην διάρκεια της θητείας του

Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014 
Ο «δημοκράτης» Ομπάμα έχει βομβαρδίσει εφτά χώρες στην διάρκεια της θητείας του
Η Συρία εδώ και μερικές ημέρες δέχεται επίθεση από τις ΗΠΑ. Η χώρα αυτή είναι η 7η μετά το Αφγανιστάν, Πακιστάν, Υεμένη, Σομαλία, Λιβύη και Ιράκ που βομβαρδίζεται υπό τις εντολές του κατόχου Νόμπελ Ειρήνης Ομπάμα. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι για τις επιθέσεις αυτές και τους βομβαρδισμούς τον θεμέλιο λίθο είχε θέσει ο προκάτοχος του Ομπάμα George Bush.
Οι ΗΠΑ από το 1942 δεν έχουν κηρύξει τον πόλεμο επισήμως σε καμμία χώρα. Παρ’ όλα αυτά δεν έχει παρέλθει από τότε σχεδόν κανένας χρόνος που να μην έχουν βομβαρδίσει ή επιτεθεί σε κάποια ξένη χώρα. Οι βομβαρδισμοί και οι επιθέσεις γίνονται σχεδόν πάντα υπό το πρόσχημα της «ανθρωπιστικής βοήθειας», της «ελευθερίας», της «υπεράσπισης της δημοκρατίας», του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» και άλλων ψευδεπίγραφων φληναφημάτων. Έχει ενδιαφέρον όμως να θυμηθούμε μερικούς από αυτούς τους ακήρυχτους πολέμους των ΗΠΑ εναντίον ανυπεράσπιστων ουσιαστικά χωρών.
Μεταξύ 1898 και 1934 η λατινική Ονδούρα δέχτηκε 6 φορές επιθέσεις και εισβολές των ΗΠΑ στα πλαίσια των περίφημων πολέμων της «μπανάνας». Στα πλαίσια της διπλωματίας των «κανονιοφόρων» έγιναν επιθέσεις το 1853 εναντίον της Ιαπωνίας και το 1859 εναντίον της Παραγουάης. Μεταξύ 1899 και 1911 πραγματοποιήθηκαν δεκάδες επιθέσεις εναντίον της κινεζικής δυναστείας των Κουίνγκ. Το 1905 έγινε επίθεση και εισβολή στην Δομινικανή Δημοκρατία. Το 1915 εκδηλώθηκε ο πόλεμος κατά της Αϊτής που διήρκεσε περίπου 20 χρόνια. Ο κατάλογος είναι μακροσκελέστατος και δεν θα θέλαμε να σας κουράσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.
Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι στα πλαίσια παραπλανητικών επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες επιθέσεις των ΗΠΑ σε εχθρικά αλλά και φιλικά προς αυτές κράτη. Το 1952 επιχείρηση της CIA σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Νικαράγουα Σομόζα Γκαρσία και την διαβόητη «United Fruit Company» για να ανατραπεί από την εξουσία ο μη αρεστός πρόεδρος της Γουατεμάλα. Το 1953 ανατροπή του πρωθυπουργού Μοσαντέκ της τότε Περσίας. Το 1964 για να δικαιολογηθεί ο ακήρυχτος πόλεμος του Βιετνάμ πραγματοποιήθηκε στον κόλπο του Τονκίν παραπλανητική επιχείρηση της CIA εναντίον αμερικανικού πολεμικού πλοίου και παρουσιάστηκε ως επίθεση των Βιετκόνγκ. Το 1960 ανατρέπεται ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Κονγκό Λουμούμπα επειδή δεν συναινούσε με την προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων στην χώρα του. Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε τις αναφορές μας σχετικά με τις παραπλανητικές επιχειρήσεις, ας μην ξεχνάμε και αυτές στην Ουκρανία και Συρία, αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν τελικά βαρετό στον αναγνώστη.
Ο «δημοκράτης» Ομπάμα λοιπόν έχει ξεπεράσει και τον προκάτοχό του Μπους, όσον αφορά τις επιθέσεις, εισβολές και βομβαρδισμούς χωρών που δεν υπακούουν στα αμερικανοσιωνιστικά συμφέροντα. Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν χώρες για ανθρωπιστικούς και άλλους λόγους όπως προαναφέραμε ή υπό το πρόσχημα της απειλής που υφίσταται δήθεν η ίδια τους η χώρα, αν και ποτέ τα τελευταία 70 περίπου χρόνια δεν έχει υπάρξει τέτοια απειλή. Η πραγματική αιτία όλων αυτών των πολέμων και παραπλανητικών επιχειρήσεων είναι η διατήρηση της οικονομικής και στρατιωτικής υπεροχής και η παγκόσμια ηγεμονία.
Οι ΗΠΑ όμως το τελευταίο διάστημα αναγκάζονται να αναδιπλωθούν. Μην παρασυρόμεθα από τις «επιτυχείς» στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των συμμάχων τους του Χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ. Το Χαλιφάτο εξυπηρετεί τα σχέδια της Ουάσιγκτον και οι ΗΠΑ ουδόλως ενδιαφέρονται να εξουδετερώσουν τους ισλαμιστές τρομοκράτες και μισθοφόρους. Το κύριο μέλημα των ΗΠΑ είναι η διατήρηση πάση θυσία της καταρρέουσας αμερικανοσιωνιστικής αυτοκρατορίας και η εξουδετέρωση της συμμαχίας της Ευρασιατικής Ένωσης και της συμμαχίας των BRICS. Εγχείρημα ουδόλως εύκολο αφού σε αυτές τις συμμαχίες πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν η Ρωσία και η Κίνα.