English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Το Ισραήλ βομβαρδίζει την Συρία και βοηθά τους ισλαμοσυμμορίτες

Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014 

Το Ισραήλ βομβαρδίζει την Συρία και βοηθά τους ισλαμοσυμμορίτες
Έχουμε συχνά αναφερθεί στους στενούς δεσμούς και στην αγαστή συνεργασία του Ισραήλ και του Χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους. Μεταξύ του ιουδαϊκού κράτους και των ισλαμιστών κανιβάλων υφίστανται κοινά σημεία περιφερειακής στρατηγικής. Ο δηλωμένος στόχος των τζιχαντιστών και η επιδίωξη τους είναι η διάλυση των συνόρων που έχουν θεσπιστεί στην Μέση Ανατολή το 1916 με την συμφωνία Sykes-Picot, έτσι ώστε να επανασχεδιαστεί το σύνολο της Αραβικής Χερσονήσου. Το γεωστρατηγικό επεκτατικό σχέδιο του Ισραήλ συνίσταται στην θραυσματοποίηση των αραβικών κρατών και στην δημιουργία του μεγάλου Ισραήλ, σχέδιο που αναφέρεται ως Yinon Plan στην βιβλιογραφία. Το σχέδιο αυτό αποσκοπεί στον επανακαθορισμό του γεωπολιτικού περιβάλλοντος του ιουδαϊκού κράτους, ώστε να απολαμβάνει ηγετικό ρόλο στην περιοχή. Σε αυτό το πλαίσιο είχαμε προϊδεάσει ότι το Ιουδαϊκό κράτος και το Ισλαμικό κράτος έχουν τους ίδιους σκοπούς και τα ίδια αφεντικά.
Πρόσφατα ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε την στενή συνεργασία των Ισραηλινών και των τζιχαντιστών σε μια έκθεση του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας. Η έκθεση αυτή αναφέρεται στις αλληλοεπιδράσεις, σε συγκοινωνούντα δοχεία δηλαδή, μεταξύ του ισραηλινού στρατού (Israeli Defence Forces, IDF) και της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάϊντα και δημιουργό του Ισλαμικού Κράτους, στα υψώματα του Γκολάν στο διάστημα των τελευταίων 18 μηνών που έγινε η έρευνα. Σύμφωνα με την ειρηνευτική δύναμη UNDOF (United Nations Disengagement Observer Force) οι ισλαμοσυμμορίτες στέλνουν συχνότατα τους τραυματίες τους σε ισραηλινά νοσοκομεία όπου τους παρέχεται πλήρης περίθαλψη, ενώ ο ισραηλινός στρατός εξοπλίζει τους κανιβάλους που δρουν στην νότιο Συρία, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, με σύγχρονα όπλα και τους παρέχει επιμελητεία.
Την Κυριακή 7.12.2014 η ισραηλινή πολεμική αεροπορία ενίσχυσε τους τρομοκράτες κανιβάλους με δυο αεροπορικές επιθέσεις στο έδαφος της Συρίας. Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας κατηγόρησε το Ισραήλ, με επιστολή που έστειλε στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, ότι πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές για να υποστηρίξει τους τρομοκράτες. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: «Η κυβέρνηση της Συρίας απαιτεί αποτρεπτικές κυρώσεις εναντίον του Ισραήλ, το οποίο δεν κρύβει πλέον την πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη της τρομοκρατίας, και ζητά να ληφθούν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών για να αποφευχθεί η επανάληψη τέτοιων επιθέσεων».
Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχους κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού και στο χωριό Ντιμάς κοντά στα σύνορα του Λιβάνου. Αυτή ήταν φέτος η τρίτη αεροπορική επίθεση του Ισραήλ εναντίον στόχων στην Συρία. Η ηγεσία του συριακού στρατού ανακοίνωσε ότι «η επίθεση αυτή κατέδειξε την άμεση συμμετοχή του Ισραήλ στην υποστήριξη της τρομοκρατίας στην Συρία, μαζί με τις άλλες γνωστές δυτικές χώρες που ενισχύουν ηθικά και υλικά τις τρομοκρατικές ομάδες».
Έχουμε θέσει πολλές φορές το ερώτημα, ρητορικά, για την διεθνή ατιμωρησία που απολαμβάνει το Ισραήλ που επιτίθεται στους γείτονες του, είτε πρόκειται για την Συρία ή για την Λωρίδα της Γάζας. Ας αναλογισθούμε τι θα συνέβαινε αν κάποιος από τους γείτονες του Ισραήλ πραγματοποιούσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ιουδαϊκού κράτους.
Με τους βομβαρδισμούς της τελευταίας Κυριακής αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η στενότατη συνεργασία του ιουδαϊκού τρομοκρατικού κράτους και των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους. Η αμερικανοσιωνιστική υποκρισία βοά εκκωφαντικά και όποιος δεν την ακούει δεν μπορεί παρά να συγκαταλέγεται στους συμμάχους και υποστηρικτές των ισλαμοσυμμοριτών και να στηρίζει εγκλήματα και αποκεφαλισμούς.