English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Επιβεβαίωση Όλι Ρεν από ΣΥΡΙΖΑ: Θα τηρήσουμε κανονικά τα μνημόνια!

Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014 - 11:29
Επιβεβαίωση Όλι Ρεν από ΣΥΡΙΖΑ: Θα τηρήσουμε κανονικά τα μνημόνια!
Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι ο Τσίπρας έχει συμφωνήσει με τους διεθνείς τοκογλύφους για την απρόσκοπτη συνέχεια των μνημονίων στην Ελλάδα. Άλλωστε ο Όλι Ρεν το είπε και σε ερώτηση του Παπαδημούλη ότι ο Τσίπρας έχει δεσμευτεί. Το είχαν καταλάβει και όλοι οι Έλληνες ότι έχει επέλθει συμφωνία, από τις δηλώσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που απεμπολούν πλέον τα… σκισμένα μνημόνια.
Του λόγου το αληθές επιβεβαίωσε και με δηλώσεις του ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατρούγκαλος, ο οποίος έσπευσε να συμπληρώσει ότι τα μνημόνια και τα μνημονιακά μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν κανονικότατα, όσο καιρό κρατάνε οι «διαπραγματεύσεις», ακόμα και αν χρειαστεί να περάσουν χρόνια…Συγκεκριμένα είπε, μιλώντας στην «φωνή της Μέρκελ», Deutsche Welle: «Δεν πρόκειται να λάβουμε κανένα μονομερές μέτρο, θα σεβαστούμε τις συμφωνίες με τους δανειστές μας μέχρι να τις αλλάξουμε προς το κοινό συμφέρον. Γιατί αν συνεχίσουμε έτσι, είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα είμαστε σε θέση να αποπληρώσουμε το χρέος μας».
Έτσι, όταν γίνουν εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ βγει στην εξουσία πρόκειται να συμβούν τα εξής: Πρώτον θα υπογράψει την ECCL (Ενισχυμένη Προληπτική Γραμμή Στήριξης), όπως η Δούρου υπέγραψε τον προϋπολογισμό Σγουρό για την Περιφέρεια, και ενδιαμέσως θα προχωρήσει σε «διαπραγματεύσεις». Όσο διαρκούν αυτές (ζήσε Μάη μου…) τα μνημονιακά μέτρα θα ισχύουν κανονικά και επί αυτών θα προστίθενται ολοένα και νεότερα μέτρα.