English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Το αλβανικό μόρφωμα του Κοσσόβου αποκτά ένοπλες δυνάμεις

Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014 

Το αλβανικό μόρφωμα του Κοσσόβου αποκτά ένοπλες δυνάμεις
Το αλβανικό Κόσσοβο, αυτό το «ανεξάρτητο» μόρφωμα που δημιούργησαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για να αποσταθεροποιήσουν την Σερβία και τα Βαλκάνια, αυτό το «κράτος» του οποίου ο πρωθυπουργός Χασίμ Θάτσι έχει κατηγορηθεί για εμπόριο ναρκωτικών και ανθρωπίνων οργάνων χωρίς ποτέ να οδηγηθεί στο Διεθνές Δικαστήριο, αποκτά τακτικό στρατό.
Όπως ειπώθηκε από τους αλβανούς ηγέτες αυτού του κρατιδίου η μετατροπή των δυνάμεων ασφαλείας σε στρατό θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα, αφού πρώτα το νέο κοινοβούλιο θα ψηφίσει τον σχηματισμό ενόπλων δυνάμεων. Ο αλβανός διοικητής των δυνάμεων ασφαλείας (Kosovo Security Forces, KSF) αντιστράτηγος Κάντρι Καστράτι σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε στρατόπεδο της Πρίστινα δήλωσε ότι εντός του επομένου έτους η KSF θα μετονομαστεί σε KAF (Kosovo Army Forces).
Ο υπουργός δυνάμεων ασφαλείας Αγκίμ Τσέκου τοποθετήθηκε στο θέμα δηλώνοντας ότι «μια από τις πρώτες αποφάσεις που θα ληφθούν από το κοινοβούλιο το Κοσσόβου θα είναι η μετατροπή των δυνάμεων ασφαλείας σε στρατιωτική δύναμη. Η KSF περιμένει μια νέα αποστολή, νέα καθήκοντα, νέες ευθύνες και αρμοδιότητες που σχετίζονται με την αποστολή που έχει κάθε στρατός». Πρόσθεσε επίσης ο Τσέκου ότι η απόφαση αυτή του μετασχηματισμού των δυνάμεων ασφαλείας σε στρατιωτική δύναμη έχει την ισχυρή υποστήριξη από διεθνείς συμμάχους, εννοώντας προφανώς τις ΗΠΑ, την Τουρκία και το ΝΑΤΟ.
Αμέσως μετά από αυτές τις δηλώσεις ο τούρκος υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ έκανε το ακόλουθο σχόλιο: «Το Κόσσοβο είναι ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος και θα πρέπει να έχει τα ίδια δικαιώματα όπως και οι άλλες χώρες της περιοχής, ήτοι θα πρέπει να έχει στρατό». Προφανώς οι Τούρκοι ετοιμάζονται, πιθανότατα ήδη το έχουν συμφωνήσει, να εκπαιδεύσουν και να εξοπλίσουν τον υπό σύσταση στρατό του Κοσόβου. Υπάρχουν δε πληροφορίες ότι η Τουρκία θα αποκτήσει στρατιωτική βάση σε αυτό το μαφιόζικο μόρφωμα των Αμερικανοσιωνιστών στα Βαλκάνια.
Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι το Κόσσοβο είναι η πρώτη πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα της Ευρώπης και ότι χιλιάδες αλβανοί Κοσοβάροι πολεμούν αυτή την εποχή στο πλευρό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην Μέση Ανατολή.
Οι σχέσεις της Τουρκίας με το Κόσσοβο είναι εξαιρετικές τόσο σε διπλωματικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο. Η Τουρκία ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν την ανεξαρτησία του Κοσσόβου από την Σερβία το 2008 και ήταν από τις πρώτες χώρες που άνοιξαν πρεσβεία στην Πρίστινα. Σε αυτό το πλαίσιο η Άγκυρα παρέχει πλήρη στήριξη στην Πρίστινα στον πολιτικό, στρατιωτικό και οικονομικό τομέα.
Πρόσφατα ο Ερντογάν ως πρωθυπουργός δεν δίστασε να δηλώσει ότι θεωρεί το Κόσσοβο ως τουρκική επαρχία και γέφυρα προς τους τουρκογενείς πληθυσμούς των Βαλκανίων. Εξ άλλου χαρακτηριστικό είναι ότι η επίσημη σημαία του κρατιδίου δημιουργήθηκε και πρωτοκατασκευάστηκε στην Τουρκία και εστάλη στην Πρίστινα με ειδική πτήση της κρατικής Turkish Airlines.
Η νεοοθωμανική επεκτατική πολιτική στα Βαλκάνια βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με μοχλό τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς αυτής της περιοχής. Ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου δεν χάνουν ευκαιρία να εμφανίζονται ως συμπαραστάτες και προστάτες αυτών των πληθυσμών και των μορφωμάτων όπως το Κόσσοβο και η Βοσνία. Η ενίσχυση και εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας Άγκυρας-Πρίστινα που θα προκύψει μετά τον σχηματισμό τακτικού στρατού στο Κόσσοβο και η ήδη υπάρχουσα στρατιωτική συνεργασία Τιράνων-Πρίστινα θα πρέπει να οδηγήσει άμεσα σε αναθεώρηση της αμυντικής πολιτικής της Ελλάδας για αυτή την περιοχή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η στρατιωτική συνεργασία Αλβανίας-Κοσσόβου που γίνεται με την συναίνεση και ευλογία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μιας μεγάλης Αλβανίας. Η δημιουργία μεγάλης Αλβανίας σε συνδυασμό με τα νεοοθωμανικά σχέδια για τα Βαλκάνια είναι μια ευθεία και σοβαρή απειλή για την εδαφική ακεραιότητα και ασφάλεια της Ελλάδας.
Η χώρα μας στο άμεσο μέλλον δεν θα απειλείται μόνο από την Τουρκία. Θα απειλείται και από τους συμμάχους των Τούρκων Αλβανία και Κόσσοβο. Καλό θα είναι ως λαός να μην φορούμε παρωπίδες, διότι οι παρωπίδες είναι ο ασφαλέστερος προσανατολισμός προς την εθνική καταστροφή.