English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Αριστερός δημοσκόπος Νικολακόπουλος: τι Τσίπρας, τι Σαμαράς!

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014 
Αριστερός δημοσκόπος Νικολακόπουλος: τι Τσίπρας, τι Σαμαράς!

Μια σημαντική συνέντευξη στη γαλλική Liberation, έδωσε ο «πατέρας όλων των δημοσκόπων» Ηλίας Νικολακόπουλος, κάργα συστημικός και με αριστερίστικες καταβολές, για το τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ αν πάρει την εξουσία.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Νικολακόπουλο, οι διεθνείς τοκογλύφοι δεν πρέπει να φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το συνονθύλευμα άλλαξε και ηρέμησε όσο πλησιάζει η ώρα να αναλάβει την εξουσία. Ιδού γιατί:
1ον) Γιατί δε θα κυβερνήσει μόνος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος στις δημοσκοπήσεις αλλά δεν κερδίζει αυτοδυναμία. Θα πρέπει να αναζητήσει συμμάχους είτε προς το Ποτάμι είτε προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Η πλειοψηφία του θα είναι όμως ασταθής και αυτό θα δυσκολέψει τις κινήσεις του στην κυβέρνηση. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα έχει πολύ χώρο για να πάρει επαναστατικές αποφάσεις ή για να έρθει σε ρήξη με την Ε.Ε.».
2ον«Ωστόσο, αυτό το κόμμα μοιάζει να θέλει τη ρήξη», τον ξαναρωτά ο αφελής περί τα ελληνικά πράγματα δημοσιογράφος, ο οποίος προφανώς δίνει βάση στην κινδυνολογία του Σαμαρά για την… επαναστατική πτέρυγα του συνονθυλεύματος (τους… Λαφαζανίστας). Του απαντά ο έμπειρος σε κάτι τέτοια Νικολακόπουλος: «Αυτή η εντύπωση δίνεται από την αριστερή του πτέρυγα, η οποία είναι μειοψηφία και κάνει πολύ θόρυβο υποσχόμενη την επανάσταση: δηλαδή, παύση πληρωμών, έξοδο από το ευρώ ή την Ευρώπη, πόλεμο εναντίον του καπιταλισμού. Αλλά μην ξεγελιέστεΤο πρόγραμμα μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που εξαγγέλθηκε στην Θεσσαλονίκη τον περασμένο Σεπτέμβριο δεν έχει κανένα σχέδιο ρήξης. Είναι μια πλατφόρμα που δεν έχει καμία σχέση με το αρχικό σχέδιο για μια σοσιαλιστική Ελλάδα».
3ον) Όμως, αυτός επιμένει και ξαναρωτάει: «Λοιπόν, δεν θα αποπληρώσουν το χρέος;». Και ο αριστερότατος Νικολακόπουλος τον καθησυχάζει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ό,τι και η παρούσα κυβέρνηση: να επαναδιαπραγματευτεί το χρέος στο κομμάτι που αφορά τα ευρωπαϊκά κράτη που μας δάνεισαν, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη δηλώσει ότι θα πληρώσει τους ιδιώτες επενδυτές στους οποίους οφείλουμε 3,5 δις ευρώ και πρέπει να αποπληρωθούν την άνοιξη. Αντίθετα, θέλει να επιτύχει μια επιμήκυνση πριν αποπληρώσει τα 10 δις ομόλογα που χρωστάμε στην ΕΚΤ και τα οποία λήγουν τον Ιούλιο 2015».