English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Οι ΗΠΑ υποδαυλίζουν εξέγερση ισλαμιστών στην Τσετσενία

Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου 2014

Οι ΗΠΑ υποδαυλίζουν εξέγερση ισλαμιστών στην Τσετσενία
Στην περιοχή του Βορείου Καυκάσου βρίσκεται το κρατίδιο της Τσετσενίας το οποίο είναι μέλος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η Τσετσενία στο παρελθόν υπήρξε θέατρο συγκρούσεων μεταξύ ισλαμιστών αυτονομιστών και της κεντρικής κυβέρνησης της Μόσχας. Οι πρώτες συγκρούσεις αυτονομιστών με την Μόσχα είχαν ξεκινήσει επί κομμουνιστικού καθεστώτος της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Αργότερα μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης οι αυτονομιστές υπό την ηγεσία του ισλαμιστή Ντουντάγιεφ και με την οικονομική βοήθεια των Βαχαμπιστών της Σαουδικής Αραβίας ξεκίνησαν το 1994 έναν βιαιότατο συμμοριτοπόλεμο εναντίον της Μόσχας του Γιέλτσιν, πόλεμος ο οποίος διήρκεσε 2 χρόνια. Ο πόλεμος αυτός στοίχισε την ζωή χιλιάδων Τσετσένων πολιτών και έληξε με την ειρηνευτική συμφωνία του 1996 που παραχώρησε στην Τσετσενία αυτονομία.
Το 1999  ισλαμιστικές τρομοκρατικές δυνάμεις εισέβαλαν από την Τσετσενία στο γειτονικό ομόσπονδο κρατίδιο της Ρωσίας Νταγκεστάν. Η ονομαζόμενη Ισλαμιστική Διεθνής Ταξιαρχία (Islamic International Brigade), που είχε τις βάσεις της στα βουνά της Τσετσενίας και χρηματοδοτούνταν από την Σαουδική Αραβία, ήταν ένα παρακλάδι της Αλ Κάϊντα και ως εκ τούτου είναι σαφές ότι τα νήματα αυτής της ισλαμιστικής εισβολής στο Νταγκεστάν κινούντο από το αρχηγείο της CIA στο Langley της Virginia.
Σκοπός της επίθεσης αυτής ήταν η αποσταθεροποίηση του Βορείου Καυκάσου και η υποκίνηση εξεγέρσεων σε όλη την περιοχή που κατοικείται ως επί το πλείστον από μουσουλμάνους το θρήσκευμα Ρώσους πολίτες. Να υπενθυμίσουμε ότι η περιοχή αυτή είναι το μονοπάτι για το πετρέλαιο της Κασπίας Θάλασσας και κύριος άξονας της ρωσικής επιρροής στην Μέση Ανατολή και Κεντρική Ασία. Ο σχετικά νέος τότε στο αξίωμα Ρώσος πρόεδρος Πούτιν αντέδρασε δυναμικά στέλνοντας στην περιοχή μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις, οι οποίες επέβαλλαν τελικά την νόμιμη τάξη, αφού οι ισλαμιστές υποχώρησαν και ανέστειλαν τα σχέδια τους για την δημιουργία μιας ανεξάρτητης Τσετσενίας και ανεξάρτητου Νταγκεστάν. Αυτός ο επονομαζόμενος δεύτερος πόλεμος της Τσετσενίας διήρκεσε 7 χρόνια και είχε θύματα 50.000 Τσετσένους πολίτες και 5.000 Ρώσους στρατιώτες, ενώ οι απώλειες των ισλαμιστών τρομοκρατών ανήρθαν σε 10.000.  Από το 2006 και μετά οι δραστηριότητες των τρομοκρατών περιορίζονται σε μεμονωμένες επιθέσεις αυτοκτονίας, όχι μόνο στην Τσετσενία και στο Νταγκεστάν, αλλά και στην καρδιά της Ρωσίας στην Μόσχα.
Οι ΗΠΑ πιστές στον σχεδιασμό τους για την αποδυνάμωση και περικύκλωση της Ρωσίας προβλέπεται να χρησιμοποιήσουν τους ισλαμιστές της Τσετσενίας, πολλοί εκ των οποίων πολεμούν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους στην Μέση Ανατολή, τοποθετώντας τους και πάλι στην γεωπολιτική σκακιέρα του Βορείου Καυκάσου, υπενθυμίζοντας για μια ακόμη φορά τα βρώμικα κόλπα του Ψυχρού Πολέμου. Για τους Αμερικανοσιωνιστές και την Ουάσιγκτον η Συρία, το Ιράκ και το Χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτος είναι τα πρώτα βήματα ενός μακρύ δρόμου που έχουν χαράξει προς την Μόσχα. Σε αυτό τον σχεδιασμό συμπεριλαμβάνεται και η υποδαύλιση εξέγερσης στην Τσετσενία και η ενεργοποίηση ξανά μετά από 8 χρόνια των μουσουλμάνων της περιοχής του Βορείου Καυκάσου εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Οι ΗΠΑ γνωρίζουν πολύ καλά ότι η περιοχή της Κεντρικής Ασίας είναι μια πυριτιδαποθήκη. Η προπαγάνδα του διεθνούς Σιωνισμού το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να παρουσιάσει την Ρωσία και τον Πούτιν ως εχθρό του Ισλάμ. Στο ίδιο κάδρο προσπαθούν οι Αμερικανοσιωνιστές να τοποθετήσουν και την Κίνα, η οποία επίσης αντιμετωπίζει πρόβλημα με τους ισλαμιστές Ουιγούρους. Το σχέδιο είναι να υπάρξει στον Βόρειο Καύκασο ένα πανισλαμικό  κίνημα εξέγερσης τύπου Χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους, ήδη έχει επιλεγεί και το όνομα «Εμιράτο του Καυκάσου».
Τελικά ο Ψυχρός Πόλεμος συνεχίζεται αμείωτος, απλώς τώρα πλέον έχει μετονομαστεί σε Β’ Ψυχρό Πόλεμο. Οι Αμερικανοσιωνιστές θέλουν τον διαμελισμό της Ρωσίας και ως εκ τούτου μια αναμέτρηση ΗΠΑ-Ρωσίας πιθανόν να είναι αναπόφευκτη. Το σχέδιο που χάραξαν οι Σιωνιστές William Kristol και Robert Kagan στο Project for the New American Century (PNAC) συνεχίζεται και το επόμενο σήκουελ  που αφορά τον Βόρειο Καύκασο θα το δούμε το 2015.