English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Πατρικές νουθεσίες Βενιζέλου προς Τσίπρα: Άσε να ψηφίσει τα μνημόνια ο Σαμαράς και συγκυβερνάμε μετά...

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

Πατρικές νουθεσίες Βενιζέλου προς Τσίπρα: Άσε να ψηφίσει τα μνημόνια ο Σαμαράς και συγκυβερνάμε μετά...
Την... ευαίσθητη πλευρά του έδειξε προς τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως μας μεταφέρει ο Παπαχρήστος των «Νέων» σε ιδιαίτερη συζήτηση που είχανε ο Βενιζέλος με τον Τσίπρα, ο πρώτος είπε στον δεύτερο: «Μα, τι σε έχει πιάσει και θέλεις ντε και καλά να βουτηχτείς στα σκ@@ά; Τι βιάζεσαι; Περίμενε. Έτσι κι αλλιώς, θα γίνεις κάποια στιγμή. Αγόρι μου δεν έχεις καταλάβει. Θα σε γ@@@σουν με το που αναλάβεις...»
Αντιπαρερχόμαστε το χυδαίο λεξιλόγιο του αντιπροέδρου, το οποίο δείχνει τις σαφείς επιρροές του από... Τζαμτζή, για να βουτήξουμε στον πυρήνα της υποθέσεως. Προφανώς ο Βενιζέλος προειδοποιεί τον Τσίπρα να μην αναλάβει ακόμα την διακυβέρνηση, αλλά να αφήσει τον Σαμαρά να πάρει όλα τα μέτρα και μετά να έρθει αυτός χωρίς πολιτικό κόστος και άμεσες δεσμεύσεις. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, ο Βενιζέλος έχει ήδη κάνει τα deal του για την επόμενη μέρα με τον Τσίπρα.
Όμως υπάρχει και μία ακόμα πτυχή που παραμένει ανεξερεύνητη. Γιατί ο Βενιζέλος προσπαθεί να αποτρέψει με το προαναφερθέν χυδαίο λεξιλόγιο τον Τσίπρα από το να κυβερνήσει, την ίδια ώρα που ο ίδιος καταφέρνει να κυβερνά παρότι ο Λαός τον έχει απαλλάξει λόγω μη δημοφιλίας, δίνοντας του - βαριά - ένα 3%;
Υποθέτουμε ότι οι λόγοι είναι... υποβρύχιοι και ότι ο επίδοξος ερευνητής πρέπει να βουτήξει στα σκ@@α για να τους ανακαλύψει, εκτός και αν ο αντιπρόεδρος διακατέχεται από άλλα... γούστα.
Σε κάθε περίπτωση το βέβαιο είναι ότι ο Τσίπρας τον άκουσε με ενδιαφέρον και σημείωσε αυτά που του είπε, γεγονός που φαίνεται άλλωστε από την υπόγεια στήριξη που παρέχει με κάθε τρόπο στην ψοφοδεξιά, καταντώντας πρόθυμο δεκανίκι του Σαμαρά