English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

“Success story”: Στενάζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Έρχονται μαζικά λουκέτα


“Success story”: Στενάζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Έρχονται μαζικά λουκέτα
Τα αργυρώνητα ΜΜΕ προπαγανδίζουν ολημερίς και ολονυκτίς ότι έρχεται η ανάπτυξη και ότι τελειώνει η λιτότητα. Στην πραγματικότητα η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι ότι εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στενάζουν κάτω από το ζυγό της χούντας Βενιζέλου – Σαμαρά, όντας στην άκρη του γκρεμού.
Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος έχουν «χαθεί» 195 δισ. ευρώ από επιχειρηματικά δάνεια που δεν δοθήκαν, ενώ υπάρχει και μία «μαύρη τρύπα» στην αγορά μεγέθους 18 δισ. ευρώ που αντιστοίχως λείπουν για τις εισαγωγές πρώτων υλών και την ανανέωση ρευστότητας (11 δισ.) και την πληρωμή υποχρεώσεων (7 δισ. ευρώ).
Ενδεικτικό της καταστάσεως που επικρατεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω της πολιτικής Σαμαρά είναι ότι από τα 26 δισ. που έχουν δοθεί σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως δάνεια τα 11,5 δισ. ευρώ είναι πλέον «κόκκινα», ενώ 100.000 επιχειρήσεις είναι πολύ κοντά στο λουκέτο, αφού έχουν «πνιγεί» στα χρέη.
Η κατάσταση είναι στο «κόκκινο», αφού η ελληνική οικονομία είναι προ ενός νέου μεγάλου πλήγματος, όταν αυτές οι επιχειρήσεις δεν αντέξουν και κλείσουν. Αυτές, όμως, τις ειδήσεις τις αποκρύπτουν τα ΜΜΕ, διότι θα «χάλαγαν» την προπαγάνδα περί του «τέλους του μνημονίου» και του «ερχομού της ανάπτυξης». Εν τέλει στην Ελλάδα του Σαμαρά μόνο οι βιομηχανίες λουκέτων γνωρίζουν άνθιση και ανάπτυξη.