English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

«Σφαλιάρα» από ΔΝΤ σε Σαμαρά: Παίρνε μέτρα μέχρι να έρθει ο διάδοχός σου


«Σφαλιάρα» από ΔΝΤ σε Σαμαρά: Παίρνε μέτρα μέχρι να έρθει ο διάδοχός σου
Μπορεί τα κανάλια και οι εφημερίδες των εργολάβων και των πλουτοκρατών να προεξοφλούν την «έξοδο από τα μνημόνια» και την «ανάπτυξη», λειτουργώντας ως προεκλογικοί ντελάληδες της χούντας Βενιζέλου - Σαμαρά, όμως η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας από τα όσα διατυμπανίζουν. Οι «νταβατζήδες» έχουν πολλά συμφέροντα για την συνέχιση της συγκεκριμένης κυβέρνησης, η οποία περνάει την μία (ν)τροπολογία  μετά την άλλη, χαρίζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στις επιχειρήσεις τους, γι’ αυτό και προπαγανδίζουν με τέτοιο σθένος αυτά τα ψεύδη.
Η πρώτη «σφαλιάρα»  στην προπαγάνδα ήρθε από την Μέρκελ, η οποία υποδέχτηκε ψυχρά τον Σαμαρά, λέγοντας του ότι θα πρέπει να μιλήσει με την τρόικα. Ήλπιζε ο Αντωνάκης ότι αν παρακαλέσει την νέα «σιδηρά κυρία» για λίγο χρόνο, αυτή θα του έδινε το «πράσινο φως» για να τάξει ό,τι θέλει μέχρι τις εκλογές. Όμως η χρηματοδότρια του ΣΥΡΙΖΑ και του Ψαρρά, έχει ήδη διαλέξει διάδοχο και έτσι δεν την απασχολεί η τύχη του υποχείριού της, Αντώνη Σαμαρά.
Η δεύτερη «σφαλιάρα»  ήρθε όταν ο Σαμαράς και η κουστωδία του ΥΠ.ΟΙΚ εν τέλει συνομίλησαν με το ΔΝΤ, έστω και μέσω τηλεδιάσκεψης (επίκειται η επίσκεψη της τρόικα στην Ελλάδα).
Το πρώτο που ειπώθηκε απευθείας από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ είναι ότι παρότι στην Ελλάδα βοούν τα ΜΜΕ για το «τέλος των μνημονίων», στα γραφεία του ταμείου δεν έχει φτάσει ούτε καν σχετικό αίτημα, πόσο μάλλον να έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για τα «διαζύγια».  
Η τρίτη «σφαλιάρα» ήρθε και πάλι από το ΔΝΤ, αφού διαπιστώθηκε η ύπαρξη χρηματοδοτικού κενού της τάξεως των 2 δισ. ευρώ, δηλαδή όσο ακριβώς είχε υπολογίσει το ταμείο στο παρελθόν, όταν ανάγκαζε τον Σαμαρά να λαμβάνει το ένα επαίσχυντο μέτρο μετά το άλλο.
Ως λύση, βεβαίως, δεν προτείνεται το «τέλος των μνημονίων», αλλά η επέκταση του μέτρου της εισφοράς αλληλεγγύης για… αρχή.