English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Και ο Παυλόπουλος ετοιμάζει τον «μεγάλο συνασπισμό» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014
Και ο Παυλόπουλος ετοιμάζει τον «μεγάλο συνασπισμό» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Πληθαίνουν οι ενδείξεις, οι οποίες δείχνουν ότι επίκειται «μεγάλος συνασπισμός» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Όταν, μάλιστα, αυτές δεν βασίζονται απλώς σε δημοσιογραφικές πληροφορίες, αλλά επιβεβαιώνονται από προβεβλημένα κομματικά στελέχη και βουλευτές, τότε οι ενδείξεις αυτές γίνονται εν δυνάμει αποδείξεις.
Το τελευταίο δείγμα επιβεβαίωσης αυτού του σεναρίου αποτελούν οι δηλώσεις του Βουλευτή της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό είπε, ερωτώμενος για το ενδεχόμενο σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια μετεκλογική συνεργασία, ότι «Κάτω υπό αυτές τις συνθήκες στις οποίες έχει περιέλθει η Ελλάδα, δε μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα. Η ψήφος του ελληνικού λαού μπορεί να τα επιβάλλει όλα. Ωστόσο, πρέπει να επισημάνουμε πως οι υποχρεωτικοί γάμοι συνήθως δεν έχουν καλό αποτέλεσμα».
Είναι σαφέστατη η δήλωση Παυλόπουλου ότι «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα». Ενώ προεκλογικά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα «κονταροχτυπιούνται», επιχειρώντας να πολώσουν το κλίμα των επικείμενων εκλογών, μετά την κάλπη θα προχωρήσουν σε συγκυβέρνηση, «για το καλό του τόπου» φυσικά, αφήνοντας εμβρόντητους τους άμοιρους ψηφοφόρους τους, οι οποίοι προεκλογικά θα είχαν «φάει το παραμύθι» εκατέρωθεν. Σε σχέση, πάντως, με τα λεγόμενα του Παυλόπουλου ότι «η ψήφος του Ελληνικού λαού» επιβάλει αυτή την συνεργασία, έχουμε να πούμε ότι την συνεργασία αυτή την επιβάλλουν οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι «νταβατζήδες» των ΜΜΕ.
Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατεβαίνουν στις εκλογές με σύνθημά τους την συνεργασία, αλλά την «σκληρή» αντιπαράθεση μεταξύ τους. Κάτι τέτοιο, εξάλλου, έκανε και ο Σαμαράς τον Απρίλιο του 2012, όταν έλεγε ότι απέκλειε «ρητά και κατηγορηματικά κάθε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ», για να δούμε, ως γνωστόν, στη συνέχεια μια θεαματική κωλοτούμπα και τον υποτιθέμενο πολιτικό του αντίπαλο Βενιζέλο να βαφτίζεται «εταίρος πλήρους ευθύνης», έτσι ώστε μαζί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ να προχωρούν στο ολέθριο έργο τους.
Διαβλέποντας μια εικόνα από το πολύ κοντινό μέλλον ο Παυλόπουλος πετάει κι αυτός με τη σειρά του την ιδέα του «μεγάλου συνασπισμού», έτσι, για να προϊδεάζεται ο κόσμος.