English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Προσκύνημα Τσίπρα στην ιταλική «Μπίλντεμπεργκ»


Όταν είσαι φιλελεύθερος και καπιταλιστής είναι αναμενόμενο να συμμετέχεις σε φόρουμ και συνεδριάσεις ομογάλακτων του διεθνούς στερεώματος. Όταν όμως είσαι αριστερός και παριστάνεις τον σφοδρό πολέμιο του φιλελευθερισμού, κατηγορώντας τάχα τις πολιτικές λιτότητας και κατόπιν παίρνεις σβάρνα τα καπιταλιστικά φόρα και σπεύδεις να προσκυνήσεις την ελίτ του καπιταλιστικού κόσμου, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά!
Μια τέτοια περίπτωση περιγράφει κατά τρόπο ακριβή τον πρόεδρο του Σύριζα Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο η εγχώρια μαρξιστοειδής νομενκλατούρα επιδιώκει να μας προβάλλει ως σύγχρονο «Τσε Γκεβάρα». Εντούτοις, καθίσταται δύσκολο έως αδύνατο να εξηγήσουν οι αριστεροί κρατικοδίαιτοι σοφοί της χρεοκοπίας τις συνεχείς επαφές του ηγέτη τους με τα στελέχη του διεθνούς καπιταλισμού, των τραπεζιτών και των τοκογλύφων.
Μετά το πέρασμά του λοιπόν από τα συνέδρια των πλέον καπιταλιστικών ινστιτούτων των ΗΠΑ, ο «επαναστάτης» των εγχώριων καναλιών, φυλλάδων και ραδιοφώνων καλείται να πείσει και τους καπιταλιστές της Ευρώπης πως καμία διαφορά δεν έχει από τους Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου, Παπαδήμο και Σαμαρά, οι οποίοι και βύθισαν τον Ελληνικό Λαό στη δουλεία των τόκων.
Νέος σταθμός των διεθνών επαφών Τσίπρα, το «Φόρουμ του Κόμο», έπειτα από πρόσκληση που του απηύθυνε το ιταλικό ίδρυμα European House - Ambrosetti. Τίτλος του συμποσίου «ο συσχετισμός δυνάμεων στη Νέα Ευρώπη», με κυρίαρχες μορφές πρόσωπα που διαδραμάτισαν και διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο στα οικονομικά δρώμενα της Ευρώπης κυρίως, αλλά και του κόσμου ολόκληρου.
Μεταξύ αυτών οι Ενρίκο Λέτα και Μάριο Μόντι, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς και οι Ζαν Κλoντ Τρισέ, Γιεργκ Άσμουσεν, Χοακίν Αλμούνια και Μισέλ Μπαρνιέ, οι οποίοι έχουν ήδη διαμορφώσει μια ατζέντα αλλαγής στην Ευρώπη, ατζέντα σκληρής λιτότητας και πλήρους υποδούλωσης στους διεθνείς δανειστές και τοκογλύφους. Σ' αυτή την καπιταλιστική κλίκα θα συμμετάσχει ο Αλέξης Τσίπρας, όχι όπως φαιδρά υποστηρίζουν οι αριστεροί για να πείσει τους συνομιλητές του για τις ούτως ή άλλως σαθρές οικονομικές θέσεις του Σύριζα, αλλά αντίθετα για να επιδώσει τα διαπιστευτήριά του σ' εκείνους που επιβάλλουν στην Ευρώπη την φτώχεια, την ανεργία, την λαθρομετανάστευση και φυσικά την εκμετάλλευση προς όφελος τραπεζιτών και τοκογλύφων.
Διόλου τυχαία, το συγκεκριμένο φόρουμ χαρακτηρίζεται ως η «ιταλική Λέσχη Μπίλντεμπεργκ», όπερ καταδεικνύει και τον πραγματικό ρόλο των συγκεκριμένων συναντήσεων αλλά και εκείνο των συμμετεχόντων σ' αυτές. Το φόρουμ θα λάβει χώρα στη Βίλα ντ' Έστε, πολυτελές θέρετρο το οποίο βρίσκεται στη Λίμνη Κόμο.
Από τα σαλόνια των καπιταλιστών λοιπόν, οι εν Ελλάδι διαμορφωτές της κοινής γνώμης θα μας ενημερώσουν πως ο Τσίπρας «άρχισε την επανάστασή του αλλάζοντας την ατζέντα». Επί της ουσίας και πίσω από τις κίβδηλες θριαμβολογίες των στρατευμένων δημοσιογράφων, ο Τσίπρας και η αριστερά με παρόμοιες συναντήσεις απλώς πιστοποιούν και σφραγίζουν την υπηρεσία τους στη διάθεση του διεθνούς τοκογλυφικού συστήματος, το οποίο πλουτίζει από το αίμα των Ευρωπαϊκών Λαών, τον πόνο και την δυστυχία τους.
Όσο κι αν προσπαθούν να πείσουν την ελληνική κοινή γνώμη πως το κατασκευασθέν «αντίπαλο δέος» της Χούντας του Μνημονίου, ο Αλέξης Τσίπρας και το Σύριζα, είναι η επιλογή τερματισμού των μνημονιακών πολιτικών, τόσο περισσότερο αποδεικνύεται ο βρώμικος ρόλος της Αριστεράς στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Επιπλέον, εάν η αριστερά, ο Τσίπρας, ο Σύριζα ήταν απειλή για το καπιταλιστικό σύστημα, θα υφίσταντο τις παράνομες πολιτικές διώξεις που υφίσταται κάποιο άλλο κόμμα. Τούτο όμως δεν συμβαίνει και δεν συμβαίνει διότι απλούστατα ο Σύριζα είναι ο Δούρειος Ίππος των διεθνών τοκογλύφων και της συνέχισης της δουλείας των τόκων.
Καρακώστας Ε.