English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ρεπούση πάει στον ΣΥΡΙΖΑ: Βρέθηκε ο επικεφαλής της αντεθνικής πτέρυγας

Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014 
Η Ρεπούση πάει στον ΣΥΡΙΖΑ: Βρέθηκε ο επικεφαλής της αντεθνικής πτέρυγας
Το μόνο που μένει είναι η μετακίνηση Σαμαρά – Αθανασίου – Δένδια στον ΣΥΡΙΖΑ
Μετά την αποτυχία του Νάσου Θεοδωρίδη να εκλεγεί βουλευτής και την αντίστοιχη εκλογική κάθοδο της Ρεπούση με την ΔΗΜΑΡ, οι εν Ελλάδι αντεθνιστές και ανθέλληνες είχαν διχαστεί. Όλοι αυτοί που μισούσαν οτιδήποτε το Ελληνικό, μέχρι τώρα βρίσκονταν σε δίλημμα αν θα πρέπει να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ή ΔΗΜΑΡ. Τι να προτιμήσουν άραγε; Τον «συνωστισμό στις αποβάθρες» ή το «Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του»;
Αυτό το βαθύ δίλημμα της αντεθνικής πτέρυγας έρχεται να λύσει η Μαρία Ρεπούση, με δηλώσεις της στον κομματικό ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, «Στο Κόκκινο». Μιλώντας στο εν λόγω ραδιόφωνο, η Ρεπούση τάχθηκε υπέρ της «συγκρότησης ενός μεγάλου κοινού ψηφοδελτίου με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ, των Οικολόγων και ενός κομματιού του ΠΑΣΟΚ». Με αυτό τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ένα ψηφοδέλτιο που θα έχει Νάσο Θεοδωρίδη, Μαρία Ρεπούση,Δημήτρη Χριστόπουλο  και Τρεμόπουλο! Η Dream Team του αντεθνισμού θα βρίσκεται πλέον κάτω από μία κοινή κομματική στέγη.
Η σκέψη της Ρεπούση είναι ταυτοχρόνως ιδεαλιστική  και ιδιοτελής, δημιουργώντας ένα φαινομενικό παράδοξο. Ωφελιμιστικά αντιλαμβάνεται ότι αν παραμείνει στη ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να έχει πολιτικό μέλλον, γεγονός που θα θέσει ένα πρόωρο τέλος στην καταβολή του βουλευτικού μισθού τηςΙδεαλιστικά, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ισχυρό αντεθνικό μπλοκ μέσα στο μελλοντικό κυβερνών κόμμα, ώστε να μπορεί να πιέζει για νομοθετήματα, τα οποία θα είναι βαθέως αντεθνικά, προωθώντας την ατζέντα της παγκοσμιοποίησης, η οποία όμως έχει πολιτικό κόστος.
Η πλήρης ένωση των αντεθνιστών θα έχει, μετά από την κίνηση Ρεπούση, ένα ακόμα βήμα, το οποίο ήδη προπαγανδίζουν οι «νταβατζήδες» της δημοσιογραφίας. Αν στο ψηφοδέλτιο που προτείνει η Ρεπούση περιληφθούν κ αι οι Σαμαράς – Αθανασίου – Δένδιας, θα έχουμε ολόκληρο τον ανθελληνισμό σε ένα και μόνο ψηφοδέλτιο. Αυτό, βεβαίως, είναι αδύνατον να συμβεί και έτσι η πρόταση των «νταβατζήδων» είναι η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, που δύναται να το πραγματώσει, χωρίς να αλλάξει κόμμα ο Σαμαράς.