English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

-Ανακοίνωσε τον εαυτό του ως υποψήφιο για την Περιφέρεια ΑΜΘ την Τετάρτη από την Κομοτηνή
-Παναγιώτης Σγουρίδης και Φ. Τσαλίδης συνόδευαν τον κ. Κουίκ στην τελευταία περιδεία του 

Στη γη τον έψαχναν στον... ουρανό τον βρήκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τον υποψήφιο που θα αναλάβει να ηγηθεί ενός Περιφερειακού Συνδυασμού του κινήματος στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, καθώς στην κυριολεξία στο παρά ένα ανακοινώθηκε το πρωί της Τετάρτης και επισήμως αυτό που είχε αποφασιστεί κατά τη διάρκεια σύσκεψης όλων των Συντονιστικών Επιτροπών της ΑΜΘ μόλις το περασμένο Σάββατο, δηλαδή η κάθοδος στις εκλογές της άνοιξης στην περιοχή. 

Ο βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ και συχνός επισκέπτης της περιοχής κ. Τέρενς Κουίκ είναι αυτός που τελικά αποφασίστηκε να ηγηθεί του συνδυασμού, αναζητώντας πλέον τα υπόλοιπα κομμάτια αυτού. Παρά το γεγονός πως η απόφαση ελήφθη το περασμένο Σάββατο στην Ξάνθη και πιο συγκεκριμένα σε συνάντηση όλων των Συντονιστικών Επιτροπών των ΑΝΕΛ της περιοχής σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, ωστόσο ανακοινώθηκε επισήμως την Τετάρτη από την Κομοτηνή. 

Μεσολάβησαν προσπάθειες κατάρτισης του συνδυασμού, τουλάχιστον σε επίπεδο υποψηφίων για τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες, με τον κ. Κουίκ να ανακοινώνει αρχικά τον... εαυτό του για τη θέση του επικεφαλής καθώς και τέσσερις συνολικά Αντιπεριφερειάρχες σε Καβάλα, Δράμα, Κομοτηνή και Έβρο με την Ξάνθη να παραμένει αναπάντητο ερωτηματικό. Ο ίδιος ο υποψήφιος Περιφερειάρχης των ΑΝΕΛ απέδωσε την απουσία Ξανθιώτη Αντιπεριφερειάρχη στη “μεγάλη ζήτηση” που προκαλεί πονοκεφάλους για το ποια θα είναι η τελική επιλογή. 

Ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ στην Ξάνθη κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε αντίστοιχη πρόταση, ενώ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί δημοσίως τις επόμενες ημέρες εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. 

Το όλο εγχείρημα βέβαια φάνηκε να στήνεται στο “πόδι” και στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό στο που αποδίδεται, ενώ η εξαγγελία της υποψηφιότητας του κ. Κουίκ προκάλεσε και αντιδράσεις οι οποίες πηγάζουν από το ότι θα ήταν φρονιμότερη η επιλογή ενός υποψηφίου από την περιοχή, που θα έχει γνώση των προβλημάτων των κατοίκων. 

Την ίδια στιγμή σε κεντρικό επίπεδο το κίνημα των ΑΝΕΛ φυλλορροεί, με αποχωρήσεις βουλευτών και καταγγελίες γύρω από τον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. 

Οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες με τον κ. Κουίκ είναι οι εξής, μέχρι στιγμής:
Π.Ε. Έβρου: Μαρίνος Ουζουνίδης
Π.Ε. Ροδόπη: Κώστας Βουζουκίδης.
Π.Ε. Καβάλα: Στέλλα Γκανιάτσου
Π.Ε. Δράμα: Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης