English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Και οι αφισοκολλητες και οι… «Χρυσαυγητες» ολοι ισοι απεναντι στο νομο!

Αν μη τι άλλο η «Θ» στα είκοσι χρόνια της έκδοσής της, προσπαθεί να είναι όσο το δυνατόν πιο ακριβοδίκαιη, χωρίς ωστόσο να διεκδικούμε το… αλάθητο! Μέσα από αυτή τη στήλη προσπαθώ πάντα να προσεγγίζω ένα θέμα, εξετάζοντάς το από όλες τις πλευρές, με στόχο την αντικειμενικότητα στην ενημέρωση, αλλά και στην κριτική που ασκείται.
Το τελευταίο τριήμερο προέκυψε ένα θέμα με την σύλληψη νεαρού «αντιφασίστα», ο οποίος αφισοκολλούσε επάνω σε κάδο του τμήματος καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης. Ειπώθηκε (και σχολιάστηκε από εμένα τον ίδιο αρνητικά) ότι ο αντιδήμαρχος καθαριότητας μήνυσε τον νεαρό, ενώ με ανακοινώσεις τους τα λεγόμενα «προοδευτικά» κόμματα στοχοποίησαν τον αντιδήμαρχο ως ΚΑΤΑΔΟΤΗ και όχι μόνο!
Διαβάζω τον επίλογο της ανακοίνωσης που εξέδωσε για το θέμα η ΔΗΜΑΡ Ξάνθης, η οποία αναφέρει πως: «Η επιλεκτική αυστηρότητα απέναντι σε ένα άνεργο παιδί είναι βάρβαρη, δεν λύνει κανένα πρόβλημα και επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την ανικανότητα αυτών που διοικούσαν τόσα χρόνια τον Δήμο Ξάνθης»!
Το γεγονός ότι ο Δήμος Ξάνθης επέδειξε ολιγωρία, αλλά και ανικανότητα να αντιμετωπίσει συνολικά το θέμα της καθαριότητας και ιδιαίτερα το θέμα των αφισοκολλήσεων είναι κάτι που έχει επισημανθεί πολλές φορές από την στήλη και την «Θ» γενικότερα. Επιμένω στην άποψη που εξέφρασα χθες, ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ΟΛΟΙ οι παραβάτες με την ίδια αυστηρότητα και όχι μόνο οι «αντιφασίστες»!
Πρέπει να επισημανθεί επίσης, ότι ο ίδιος ο Τάσος Θεοδωρίδης διαψεύδει το γεγονός ότι ο ίδιος μήνυσε τον νεαρό, διευκρινίζοντας ότι απλά κλήθηκε και παραβρέθηκε στο σημείο όπου ήδη είχαν φτάσει πριν από αυτόν οι αστυνομικοί. Όμως προσπερνώντας όλα αυτά, τα οποία μπορούν εύκολα να αποδειχθεί κατά πόσο ανταποκρίνονται ή όχι στην αλήθεια, παραμένω στην κατακλείδα της ανακοίνωσης της ΔΗΜΑΡ…
«ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΕΡΓΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΒΑΡΗ»! Κάθε αναφορά σε βάρβαρες συμπεριφορές έναντι άνεργων παιδιών ελκύει θετικές εντυπώσεις και κριτικές γι’ αυτόν που το αναφέρει, είτε γραπτώς, είτε προφορικώς!
Είδαμε λοιπόν μια άμεση ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των αριστερών κομμάτων επί του συγκεκριμένου, αλλά δεν είδαμε να γίνεται κάτι ανάλογο όταν το τοπικό ΚΚΕ στοχοποίησε και έστειλε στα δικαστήρια ένα άλλο άνεργο παιδί, μόλις 19 ετών, το οποίο ενεπλάκη σε έναν καυγά μεταξύ νεαρών της ΚΝΕ και της Χ.Α. Ένα άνεργο και μάλιστα ΟΡΦΑΝΟ Ξανθιωτάκι που σύρθηκε στα δικαστήρια, άσχετα με την τελική έκβαση της υπόθεσης. Καμία παράταξη δεν βγήκε να συμπαρασταθεί, ενώ αντιθέτως βγήκαν όλοι να καταδικάσουν κοινωνικά και να στοχοποιήσουν το άνεργο κατά τα άλλα Ξανθιωτάκι! Αυτή λοιπόν την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ δεν ανέχομαι!
Έχουμε από την μία έναν νεαρό ο οποίος παραβαίνει τον νόμο και καλύπτεται από κόμματα και παρατάξεις, οι οποίες μάλιστα προηγουμένως είχαν απαιτήσει να υπάρχει αυστηρή αντιμετώπιση σε παρόμοια παραπτώματα (Ανταμπούφης) και από την άλλη ένα άλλο παιδί που στοχοποιείται από τους ίδιους και κάθεται στα εδώλια εξαιτίας τους!
Και το χειρότερο όλων είναι, ότι όποιοι προσπάθησαν να συμπαρασταθούν εκείνο το παλικάρι, στοχοποιήθηκαν και αυτοί από τους «δημοκράτες» των αριστερών κομμάτων, οι οποίοι λειτουργούν χειρότερα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε κάποτε η… κρατική ασφάλεια με τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων!
Εν κατακλείδι, ο νόμος πρέπει να είναι σεβαστός το ίδιο από σε όλους… Είτε αυτοί είναι δεξιοί, είτε αριστεροί, είτε κεντρώοι! Είτε αυτοί είναι αφισοκολλητές, είτε είναι Χρυσαγήτες, είτε είναι… μπουζουκάδικα που διαφημίζουν τραγουδιάρες! Ας μην συγχέουμε τα πράγματα λοιπόν και ας πάψουν τα κόμματα να παίζουν τα παιχνιδάκια τους για εντυπωσιασμό, ιδιαίτερα σε μια προεκλογική περίοδο! Αυτό το ΣΙΧΑΜΑ και αυτή η σπέκουλα, κάποια στιγμή να τελειώνει…
http://e-thrakinews.gr/