English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014



Συνεχιζει το «τροπαρι» η Περιφερεια ΑΜ-Θ προκαλωντας ακομη περισσοτερο τη κοινη γνωμη

Είμαστε οι πρώτοι και οι… καλύτεροι στην καταπολέμηση των κουνουπιών
-Να τα πούνε αυτά στα θύματα του ιού Δυτ. Νείλου αν τολμούν…
Η παρωδία- όπως εξελίχθηκε- με το θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών σε περιφερειακό επίπεδο, φαίνεται πως συνεχίζεται με την… δεύτερη πράξη του έργου!
Την ίδια στιγμή που οι πολίτες εκδήλωναν την οργή και την αγανάκτησή τους για τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό τους (βλέπε χθεσινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Θ»), η Περιφέρεια, θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, απέστειλε ένα δελτίο τύπου στο οποίο, ούτε λίγο- ούτε πολύ, κάνει λόγο για μια «φυσική ροή» του θέματος και συγχρόνως σπεύδει να… ευλογήσει τα «γένια» της! Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα που ξεκινάει την καταπολέμηση των κουνουπιών και μάλιστα τόσο νωρίς χρονικά»!
Πουθενά στο κείμενο δεν αναφέρονται οι τραγικές συνέπειες που είχε η καθυστέρηση της καταπολέμησης εδώ και… τρία χρόνια, πουθενά δεν αναφέρεται ο… «μαγικός τρόπος» με τον οποίο φέτος υπερσκελίζονται όλα τα προβλήματα που προέκυψαν τις προηγούμενες χρονιές, πουθενά δεν αναφέρεται η άγνοια που είχαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και της αντιπεριφέρειας Ξάνθης την ημέρα που, υποτίθεται, ξεκίνησαν οι ψεκασμοί και συγχρόνως αποκρύπτεται το γεγονός, ότι οι καθυστερήσεις του ελεγκτικού συνεδρίου που αναφέρονται, οφείλονται σε «λάθη» των αξιολογητών της Περιφέρειας…
Η «Θ» δημοσιεύει σήμερα και το δελτίο τύπου της Περιφέρειας, αφήνοντας τους αναγνώστες μας να βγάλουν τα συμπεράσματα μόνοι τους…

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ
Ξεκίνησαν την Πέμπτη 20 Μαρτίου, οι επίγειοι ψεκασμοί για τα κουνούπια ενόψει της θερινής περιόδου στην περιοχή του Πόρτο Λάγος στην Ξάνθη. Οι ψεκασμοί θα συνεχιστούν στις παραλίμνιες περιοχές Ροδόπης και Καβάλας, ενώ σε λίγες ημέρες η Περιφέρεια ΑΜ-Θ περιμένει την έγκριση και για αεροψεκασμούς, που έχουν ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Γραμματέα Κώστα Κατσιμίγα, το πρόβλημα των κουνουπιών δε σταμάτησε να απασχολεί την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, καθώς και την περίοδο του χειμώνα έγιναν δράσεις σε περιοχές διαχείμασης κουνουπιών, όπως οι σταβλικές εγκαταστάσεις, τόσο με ψεκασμούς, όσο και με τοποθέτηση παγίδων.
Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα που ξεκινάει την καταπολέμηση των κουνουπιών και μάλιστα τόσο νωρίς χρονικά, εξαιτίας του περιθώριου που δίνει υπογεγραμμένη από πέρυσι σύμβαση, με σκοπό να αποφευχθεί η γραφειοκρατία και οι καθυστερήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Να σημειωθεί πως οι ψεκασμοί αφορούν στις προνύμφες, τις οποίες καταπολεμούν με τη νέα μέθοδο.