English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Άλλαξε ο τροϊκανός κι έβαλε..
 
τους φόρους του αλλιώς..!!


Επιβολή φόρου εφάπαξ σε όσους ιδιοκτήτες Ι.Χ. 

έχουν καταθέσει πινακίδες
 

Αλλαγή φρουράς είχαμε ανάμεσα στους εντεταλμένους ψυχέμπορους της τρόικα που επισκέπτονται τη χώρα μας προκειμένου να φορτώσουν και με άλλα βάσανα τον Έλληνα. 
Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα του τύπου, άλλαξε ο τροϊκανός κι έβαλε τους… φόρους του αλλιώς, 
με την εξειδικευμένη σε θέματα φορολογίας στο ΔΝΤ  βουλγάρα Ίβα Πέτροβα να δίνει  τη  σκυτάλη σε μια άλλη  δούλα του παγκόσμιου σιωνιστικού χαρακώματος, την αμερικανοκινέζα(!) Χούι Τζιν. 

Αυτή η αλλαγή λίγο θα μας απασχολούσε, αν δεν εξετάζαμε φυσικά την κατάληξη που επιφέρει άμεσες επιπτώσεις στο ήδη καταχρεωμένο ελληνικό νοικοκυριό.
 Οι ριπές του φοροβόλου της τρόικα δε λένε να σταματήσουν, αφού η επόμενη φορολογική ομοβροντία που πρότεινε η υπόψη αμερικανοκινέζα είναι –τι πιο φυσικό– η επιβολή φόρου εφάπαξ σε όσους ιδιοκτήτες Ι.Χ. έχουν καταθέσει πινακίδες αυτοκινήτων καθώς και η καταβολή προστίμου, ύψους 100 ευρώ, για όσους καθυστερούν να δηλώσουν γάμο, θάνατο ή απώλεια αστυνομικής ταυτότητας, εντός 10ημέρου.
 Το αξιομνημόνευτο όμως δεν είναι μόνο η νέα επιδρομή αλλά και ο τρόπος με τον οποίο η υπόψη τροϊκανή «λειτουργός» κατέληξε σε αυτή τη λύση, προκειμένου να καταφέρει την αύξηση των δημόσιων εσόδων.
Σύμφωνα λοιπόν με την πηγή μας, η εν λόγω πρόταση ξεπήδησε από το κεφάλι της Χούι Τζιν αφού μελέτησε τους στατιστικούς πίνακες που τηρεί το αρμόδιο υπουργείο, σύμφωνα με τους οποίους τα ληξιπρόθεσμα χρέη της περσινής χρονιάς (μέχρι και 31/1/2014) προς το δημόσιο αγγίζουν τα 10 δισ. ευρώ.
 Επίσης, στη ρύθμιση «νέας αρχής» εντάχθηκαν 99.793 οφειλέτες που αντιστοιχoύν σε ποσοστό 7,83% των οφειλετών των οποίων τα χρέη έγιναν ληξιπρόθεσμα έως την 31 Δεκεμβρίου 2013 και άλλα πολλά στοιχεία που μόνο τη δυνατότητα πληρωμής χαρατσιών δεν υποδηλώνουν.

Μετά τα παραπάνω, τα ερωτήματα που ευλόγως γεννιούνται είναι:  

-Ως πότε θα ανεχόμαστε τον κάθε τυχάρπαστο να ανακατεύεται σε εθνικά μας ζητήματα;  


-Μήπως, ένεκα μείωσης κρατικών δαπανών, αυτοί είναι οι ίδιοι υπάλληλοι που βγάζουν και τα ποσοστά των φανερών δημοσκοπήσεων στη δημοσιότητα;
 Γιατί από ό,τι φαίνεται, ούτε αυτοί δεν κατέχουν και πολλά από απλά μαθηματικά! 

Λ.Λ.