English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Ο Καραμανλής χάρισε χρέη προς την Γερμανία - Το ξέχασε ο Σαμαράς, το ξέχασε και ο Τσίπρας!

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Ο Καραμανλής χάρισε χρέη προς την Γερμανία - Το ξέχασε ο Σαμαράς, το ξέχασε και ο Τσίπρας!
Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας
Αυτήν την ιστορική φωτογραφία την αφιερώνουμε στον Γερμανικό Λαό αλλά και στην κυβέρνηση του Σύριζα, στον κ. Τσίπρα και στον κ. Βαρουφάκη, αλλά και στις προηγούμενες προδοτικές κυβερνήσεις που πέρασαν από την χώρα μας αυτά τα 5 χρόνια για να νικήσουν την λήθη τους… 
Η εικόνα δείχνει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να ευεργετεί την πληγωμένη Γερμανία, στο Λονδίνο, το 1953, όπου 20 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, συμφώνησαν και υπέγραψαν το κούρεμα του χρέους της Γερμανίας, από την «εποχή της Βαϊμάρης».
Η Γερμανία, είναι υποχρεωμένη να θυμάται πάντα, ότι η ανάπτυξη και η ευημερία της Γερμανίας, οφείλονται στην μεγαλόψυχη απόφαση των αντιπάλων της στον Β΄ Παγκόσμιο, να διαγράψουν το 50% των χρεών της! Τελεία και παύλα λοιπόν με την εμμονή της δημοσιονομικής «ορθοδοξίας» η οποία έχει τινάξει στον αέρα όλη την Ευρώπη. 
Την «δημοσιονομική ορθοδοξία» των δανειστών μας, που ασπάστηκε μέσα σε τρεις εβδομάδες, ο μνημονιακός πλέον Σύριζα που εδώ και 5 χρόνια μας τάραξε στις αντιμνημονιακές κορώνες, εξαπατώντας σαν κοινός πολιτικός απατεώνας έναν ολόκληρο λαό που βρισκόταν στις πλατείες αναζητώντας «ανάσα αξιοπρέπειας».
Αυτός που υπογράφει δίπλα στον Καραμανλή, είναι ο Πρόεδρος της Γερμανίας, Κόνραντ Αντενάουερ.Οι σύμμαχοι Γερμανοί, θα γνωρίζουν ασφαλώς … ότι: «Ευγνωμοσύνη δεν χρωστάμε μόνο σ’ αυτούς που μας έκαναν καλό, αλλά και σε αυτούς που δεν μας έβλαψαν ενώ θα μπορούσαν!»
Ιδού πως έγινε τότε η ρύθμιση και πως θα μπορούσε να γίνει και σε εμάς με την ευκαιρία που έχασε ο Σύριζα.
Έχει σημασία να δούμε πιο αναλυτικά μερικούς από τους όρους της συμφωνίας του Λονδίνου:Τα συμβατικά συνολικά χρέη της Γερμανίας (προπολεμικά και μεταπολεμικά χωρίς να υπολογίζονται οι πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις) ανερχόταν σε περίπου 20%-25% του ΑΕΠ της.Το χρέος διαγράφηκε κατά 62,6%. Η αποπληρωμή του υπόλοιπου προβλεπόταν σε 10 – 30 χρόνια με μάρκα. Το επιτόκιο κυμαινόταν από 0%-5%. Τα πέντε πρώτα χρόνια, με αρχή το 1953, τα χρέη θα καταβάλλονταν άτοκα.
Η εξυπηρέτηση του χρέους δεν θα ξεπερνούσε το ένα εικοστό των εξαγωγών της. 
Δηλαδή, θα κατέβαλε ποσά που δεν ήταν ανώτερα του 5% των εσόδων της από το εξαγωγικό γερμανικό εμπόριο. Χωρίς να διαθέτει συναλλαγματικά αποθέματα ή να καταφεύγει σε εξωτερικό δανεισμό για αποπληρωμή του. Η βασική αρχή ήταν πως η Γερμανία υποχρεωνόταν ν΄ αποπληρώσει το χρέος, που απέμεινε μετά τη διαγραφή, διατηρώντας ένα επίπεδο ανάπτυξης, που θα την καθιστά ικανή ν΄ ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και να βελτιώνει παραλλήλως το βιοτικό επίπεδο του λαού της. 
Ότι έλεγε δηλαδή ο Σύριζα, αλλά δυστυχώς δεν υπερασπίστηκε γιατί πολύ απλά ποτέ δεν πίστεψε!
Θα επέστρεφε στη φερεγγυότητα χωρίς ο δρόμος αυτός να περνά μέσα από τη φτώχεια του πληθυσμού της. Επιπλέον, αν η εκπλήρωση αυτών των όρων υπερέβαινε τις πραγματικές δυνατότητές της, θα επανεξεταζόταν η γενική συμφωνία, μ΄ επιμέρους διαπραγματεύσεις.
Ότι έλεγε δηλαδή ο Σύριζα, αλλά δυστυχώς δεν υπερασπίστηκε γιατί πολύ απλά ποτέ δεν πίστεψε! Από τη γερμανική πλευρά «αρχιτέκτονας» της συμφωνίας ήταν ο Χέρμαν Αμπς. Διοικητής της Deutsche Bank την περίοδο του χιτλερισμού, άτυπος οικονομικός σύμβουλος των βρετανικών δυνάμεων κατοχής στη Γερμανία κι αργότερα συνεργάτης του καγκελάριου Αντενάουερ, αλλά και διοικητής της Dresdner Bank μέχρι τη δεκαετία του 1970. 
Με «ελληνική δράση», μάλιστα, αφού συμμετείχε κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής στο αναγκαστικό δάνειο του Χίτλερ από την Ελλάδα και στον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος. Με τις ρυθμίσεις δεν είναι καθόλου περίεργο πως η αποπληρωμή του γερμανικού χρέους έγινε δυνατή πολύ νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Μετά την πλήρη εφαρμογή του σχεδίου (1958) το χρέος έπεσε στο 6% του ΑΕΠ. Το 1960 η Γερμανία απαλλάχτηκε από τοκοχρεολυτικές υποχρεώσεις.
Αυτά που περιγράφουμε ΔΕΝ τα ανακαλύψαμε εμείς, αλλά αναφέρονται παντού!
Πολλά από αυτά τα έλεγε και ο Σύριζα αλλά δεν τα τήρησε κατά την διάρκεια των … «διαπραγματεύσεων» του με τους ξένους δανειστές. 
Πόσο μάλλον αφού όσα χρωστάμε σήμερα, τα χρωστάμε γιατί διασώσαμε, το 2010, για ακόμη μια φορά τις αμαρτωλές τράπεζες της Γερμανίας και της Γαλλίας και των άλλων χωρών που είχαν εμπλοκή με την οικονομική διαφθορά του πολιτικού κατεστημένου της χώρας μας!
Υ.Γ.1: Πάντως η περιπέτεια της Ελληνικής οικονομίας δεν έχει τελειώσει, αφού την Δευτέρα θα πρέπει η ΤΡΟΪΚΑ να αποφανθεί ΑΝ οι μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα (περικοπές, μειώσεις μισθών και συντάξεων κλπ κλπ που θα προταθούν με υπογραφή κυβέρνησης Σύριζα) είναι στον σωστό δρόμο και προς όφελος των δανειστών μας. 
Υ.Γ2: Ο Γολγοθάς του Ελληνισμού δυστυχώς συνεχίζεται μέχρι τις επόμενες εκλογές – εκτός αν το καθεστώς τις καταργήσει – όπου ο Ελληνικός λαός θα κληθεί να αποφασίσει ποιοι πραγματικά μπορούν να τον βγάλουν από τα αδιέξοδα που τον έχουν ρίξει.
Μπορεί να μην ακούτε την φωνή μας πουθενά, γιατί η φίμωση μας και οι παράνομες πολιτικές διώξεις εναντίον μας συνεχίζονται, αλλά Τσίπρας και ο Βαρουφάκης μας έχουν προβάλλει ως ισχυρή – ίσως και μόνη – διαπραγματευτική πίεση προς τους ξένους δανειστές: