Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015
Οι πρώτες ενδείξεις για το τι μέλλει γενέσθαι στη χειμαζόμενη πατρίδα μας, μόνο ενθαρρυντικές δεν είναι. Ψήφισαν οι Έλληνες και εναπόθεσαν τις ελπίδες τους σ’ έναν σχηματισμό, με νέο αρχηγό, που μέχρι πρόσφατα σχετικά, πάλευε κάθε φορά για την είσοδό του στη βουλή. Ένα συνονθύλευμα από αριστερές συνιστώσες, που εγκολπώθηκε άφθονο παλιό ΠΑΣΟΚ, είναι αυτό που έχει τη λαϊκή εντολή για έξοδο από την κρίση.
Δυστυχώς μέχρι τώρα αυτό που προβάλλεται κυρίως είναι οι οικονομικές συνέπειες μιας κρίσης αξιών, που έχει καταβαραθρώσει την ελληνική κοινωνία, παραμερίζοντας και εν πολλοίς υποβαθμίζοντας άλλες επιπτώσεις, οι οποίες είναι ίσως και σημαντικότερες και ως τέτοιες νοούνται αυτές που αφορούν τα εθνικά θέματα.
Οι πρώτες μέρες της νέας συγκυβέρνησης, μαζί με τις προγραμματικές δηλώσεις στη βουλή, μας δίνουν μια εικόνα των υπαναχωρήσεων, που έχουν ξεκινήσει τα κυβερνητικά στελέχη στα οικονομικά θέματα, αλλά και μια ανατριχιαστική συνέπεια σε ότι αφορά τα μείζονα εθνικά ζητήματα.
Ο λόγος σε πρώτη φάση για τη Θράκη, όπου με μπροστάρη τον μουσουλμάνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ οραματίζονται ριζικές αλλαγές και ήδη έχουν αρχίσει να βάζουν τα ζητήματα, που όλως παραδόξως ελάχιστα απέχουν από τον τρόπο που τα αντιλαμβάνεται το τουρκικό προξενείο.
Ο κύριος αυτός λοιπόν, μη αντιλαμβανόμενος ότι είναι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, δηλώνει ανερυθρίαστα ότι δεν αναγνωρίζει τους μουφτήδες που τοποθέτησε το ελληνικό κράτος, αμφισβητώντας στην ουσία το ίδιο το κράτος, ενώ μέμφεται την Ελλάδα για τη μη αναγνώριση της Τουρκικής Ένωσης, θέτοντας ευθέως θέμα εθνικής ταυτότητας για τη μουσουλμανική μειονότητας. Υπερβάλλει δε εαυτόν και αναδεικνύεται σε υπερβουλευτή – προστάτη όλων των εν Ελλάδι μουσουλμάνων, βάζοντας μετ’ επιτάσεως το αίτημα για ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα, προκειμένου να εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα οι «700.000 μουσουλμάνοι της πρωτεύουσας», όπως δηλώνει ο ίδιος.
Όλα αυτά όμως δεν είναι πλέον γραφικότητες ενός ενδεχομένως πρακτορίσκου, αλλά επίσημες θέσεις κυβερνητικού βουλευτή και μάλιστα με αμέριστη στήριξη και άλλων, μη μουσουλμάνων, συριζαίων.
Κάπου εδώ ο λαϊκισμός μας τελείωσε. Είναι η ώρα της ευθύνης και πρέπει να αντιληφθούν ότι οι όποιες αποφάσεις ίσως καθορίσουν το μέλλον της Ελλάδας. Τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν ίσως να είναι πολύ μεγάλα για το πολιτικό ανάστημα του Αλέξη και μη διαχειρίσιμα. Τα σχέδια της τουρκικής κυβέρνησης, να αναγορευθεί σε προστάτη και εγγυητή των δικαιωμάτων όλων των μουσουλμάνων που ζουν στην Ελλάδα, σε περίπτωση επιτυχίας και δεδομένης της φύσης της μουσουλμανικής θρησκείας, η Τουρκία θα έχει εξασφαλίσει τη συνδιοίκηση της πατρίδας μας, με την εκάστοτε εκλεγμένη κυβέρνηση.
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος είναι σήμερα το μόνο κόμμα στη βουλή με ξεκάθαρες Εθνικές θέσεις και δηλώνει έτοιμος ν’ αγωνιστεί για την πραγμάτωση των Εθνικών επιδιώξεων. Θέση μας είναι ότι τα σύνορα δεν είναι απλές γραμμές στο χάρτη, άλλα τάφροι γεμάτοι με αίμα Μαρτύρων και Ηρώων και δεν πρόκειται να επιτραπεί σε κανέναν Ζεϊμπέκ να παίζει τα παιχνιδάκια των νεοσουλτάνων μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο.