English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Γιούνκερ σε Τσίπρα: Ρώτα και τον Σαμαρά... Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν αλλάζει τίποτα!

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015


Πριν ακόμα αρχίσει η συνάντηση Γιούνκερ – Τσίπρα, ο φίλος του Σαμαρά είχε δώσει το στίγμα που πρόκειται να ακολουθήσει η Κομισιόν στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για το νέο μνημόνιο. Σε δηλώσεις που έδωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν λίγο πριν συναντήσει τον Τσίπρα είπε ότι «Δεν θα ανατρέψουμε τα πάντα επειδή είχαμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα».
Εδώ είναι που γεννώνται δύο βασικά κουίζ, τα οποία θα τεθούν μετ’ απαντήσεως για να μην βασανίζεται ο αναγνώστης. Πρώτον απ’ όλα ποια είναι η σημειολογία του «χεράκι – χεράκι» μεταξύ Τσίπρα – Γιούνκερ την στιγμή που τα φιλιά Σαμαρά – Γιούνκερ οδήγησαν στην φτωχοποίηση των Ελλήνων και το ξεπούλημα της Ελληνικής Πατρίδας. Προφανώς ο Γιούνκερ είδε στον Τσίπρα τον συνεχιστή της μνημονιακής πολιτικής, που ευαγγελίζεται για την Ελλάδα.
Το δεύτερο ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι αν η δήλωση αυτή του Γιούνκερ αποτελεί εξέλιξη ή σταθερά. Η απάντηση προφανής αφού ομοιάζει τρομακτικά με μία δήλωση του Σόιμπλε, που έγινε προεκλογικά κι έλεγε: «ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα, ό,τι ισχύει δεν αλλάζει».
Οι διεθνείς τοκογλύφοι, το επαναλαμβάνουμε, δεν ενδιαφέρονται για τις εκλογές στην Ελλάδα. Κοιτούν αποκλειστικά και μόνο την κερδοφορία των εταιρειών του, η οποία περνά μέσα από το πρόγραμμα λιτότητας που συνεπάγεται την αφαίμαξη του Ελληνικού Λαού. Ο μοναδικός τρόπος για αναστροφή αυτής της πολιτικής είναι μία ηγεσία που προτίθεται να συγκρουστεί μαζί τους, προς χάριν των Ελλήνων, και όχι να πηγαίνει «χεράκι – χεράκι» με τους ολετήρες του Ελληνισμού.