English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Η… τζιχαντιστική συνιστώσα του Σύριζα κατηγορεί τον Κοτζιά ότι είναι υποταγμένος στον ιμπεριαλισμό. Γιατί άραγε;

Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015 


Η… τζιχαντιστική συνιστώσα του Σύριζα κατηγορεί τον Κοτζιά ότι είναι υποταγμένος στον ιμπεριαλισμό. Γιατί άραγε;

Μετά από το πρώτο δεκαήμερο του… μέλιτος, η… τζιχαντιστική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ «Κόκκινο» χτύπησε, κατηγορώντας τον (πρώην «Σουσλώφ» του ΚΚΕ…) Κοτζιά, ως υποταγμένο στους Αμερικανούς, εξαιτίας ανακοινώσεων που εξέδωσε το υπουργείο του κατά των εγκλημάτων των τζιχαντιστών.
Η… τζιχαντιστική επίθεση έγινε άρθρο, υπό τον τίτλο «ΥΠΕΞ: Αδεξιότητα ή υποταγή;», που  δημοσιεύτηκε στο rproject.gr, όργανο  των πρώην συνιστωσών «Κόκκινο» και Διεθνική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ), που ενοποιήθηκαν προ διμήνου. Ιδού το «ζουμί» του άρθρου:
«Ο νέος υπουργός Εξωτερικών έχει καταφέρει μέσα σε 5 μόλις ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του να εκδώσει τρεις ανακοινώσεις με τις οποίες καταδικάζει βίαιες ενέργειες τζιχαντιστών στη Μ. Ανατολή. Δυστυχώς, στις ανακοινώσεις διακρίνεται ευκρινώς ότι και η νέα ηγεσία του υπουργείου, παρότι αριστερή, έχει «καταπιεί» σχεδόν αμάσητο όλο το σενάριο του δυτικού ιμπεριαλισμού περί «πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία».
Τι τρέχει, λοιπόν; Άρχισαν τα… συντροφικά μαχαιρώματα ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Δύο εκδοχές υπάρχουν:
1ονΗ επίθεση είναι στημένη, για να κρατάει τα… μπόσικα στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς. Η συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων θα ασκεί αμερικανόδουλη πολιτική και οι συνιστωσάκηδες θα της ασκούν δήθεν κριτική –αλλά πάντα μέσα στα πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ- για να ικανοποιούνται τα ακροαριστερά-«αντιιμπεριαλιστικά» πελατάκια και να μη φεύγουν από το μαγαζί. Μάλιστα, η «κριτική» αυτή θα είναι επικεντρωμένη σε συγκεκριμένα πρόσωπα (όπως η παραπάνω στον Κοτζιά) και ποτέ στην κυβέρνηση γενικά. Λες και ο Κοτζιάς –και ο κάθε Κοτζιάς- ασκεί προσωπική και όχι κυβερνητική πολιτική. Κλασσική ανδρεοπαπανδρεϊκή μέθοδος…
2ον) Ενόψει της επικείμενης στελέχωσης του κρατικού μηχανισμού (δημοσίων οργανισμών, ΔΕΚΟ κ.τ.λ.) από τη νέα εξουσία, οι συνιστωσάκηδες (που βλέπουν ότι πλάκωσαν πολλοί κλεφτο-πασόκοι και αρπάζουν τις θεσάρες στο πι και φι…) ανοίγουν τα στόματά τους  για να κάνουν κριτική, προκειμένου η κυβέρνησή τους να τους τα… μπουκώσει με κάποια κρατικοδίαιτη αργομισθία. Και για να εξηγούμεθα, άνω του πεντοχίλιαρου το μήνα… Έτσι;