English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ιδια η… μουρη του «γουρουνιου» ειτε δοκιμασμενοι, ειτε υπο δοκιμη


Όταν πρωτοαναφέρθηκα σε ανοιχτά ενδεχόμενα για κυβερνητική συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, τότε ακόμη που τα δύο «μεγάλα» κόμματα αποτελούσαν κόκκινο πανί το ένα για το άλλο, κάποιοι αναφέρθηκαν σε… σενάρια αρρωστημένης φαντασίας!
Δεν άργησε όμως η ημέρα που ωρίμασαν οι συνθήκες και είδαμε πλάι- πλάι σε διάφορες κυβερνητικές εκφάνσεις τον… «Μαρκήσιο Ντε Σαντ με τον χίπη» και «τον φονιά με το θύμα αγκαλιά» (όπως λέει στο τραγούδι του και ο «Νιόνιος»)!
Και όχι μόνο τους είδαμε πλάι- πλάι, αλλά τους είδαμε και να μοιράζονται την εξουσία γέρνοντας η ζυγαριά άλλοτε προς την γαλάζια πλευρά και ενίοτε προς την πράσινη! 
Εδώ και αρκετό καιρό μέσα από τις στήλες μου κάνω λόγο για ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ… ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, πριν ακόμη δημοσιοποιηθούν οι απόψεις Αβραμόπουλου, Πιπιλή κλπ. Και τα «βλέπω» όλα αυτά, όχι υπό την ιδιότητα του «μάντη», αλλά βλέποντας και συνεκτιμώντας ορθολογικά τις πολιτικές εξελίξεις χωρίς κομματικές παρωπίδες και χωρίς να βάζω γαρνιτούρα τα προσωπικά μου πιστεύω και θέλω…
Εκείνο που μου κάνει μεγαλύτερη εντύπωση και μου προκαλεί οργή, είναι το γεγονός, ότι ενώ έχουν υπάρξει ήδη οι πρώτες συζητήσεις και ενώ βλέπουν και οι δύο πλευρές, ότι για να παραμείνουν οι μεν στην εξουσία και για να γλύψουν το πολυπόθητο «κοκαλάκι» οι δε, μπαίνει ως βασική προϋπόθεση και προαπαιτούμενο η συγκεκριμένη συνεργασία, παρόλα αυτά οι ίδιοι δημόσια επιμένουν να λένε ΨΕΜΑΤΑ στον Ελληνικό λαό για τους δικούς τους λόγους, που είναι ευνόητοι μέχρις ενός σημείου.
Άκουγα για παράδειγμα χθες στον ραδιοφωνικό «αέρα» τον κο Μητρόπουλο, γνωστό εργατολόγο και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, να διαψεύδει οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ ήξερε πολύ καλά ότι έγιναν οι πρώτες συζητήσεις και ότι εκεί θα καταλήξει το πράγμα μοιραία…
Και θα καταλήξει εκεί, γιατί ο αυτοσκοπός του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κυβερνήσει ή έστω να συμμετάσχει σε μια συγκυβέρνηση, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την συνέχεια στον νεαρό Αλέξη Τσίπρα. Ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόσωπο που έμαθε να το παίζει με όλους και με όλα, προβάλλοντας όμως το προφίλ του αριστεριστή και του αντιμνημονιακού και συγχρόνως να διατείνεται (για να το καταγράψει η ιστορία) ότι εξαιτίας του ο χώρος της αριστεράς για πρώτη φορά θα κυβερνήσει την χώρα (εντελώς διαφορετική η «συμμετοχή» της ΔΗΜΑΡ στον σχηματισμό κυβέρνησης με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ).
Μετά απ’ όλα αυτά, λιγότερο ενδιαφέρει τους Έλληνες πολίτες, αν οδηγηθούμε τελικά σε εκλογές το προσεχές φθινόπωρο ή την ερχόμενη άνοιξη ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή πριν το 2016.
Όπως και να έχει το πράγμα, η Μέρκελ και ο Σοϊμπλε θα είναι αυτοί που θα κάνουν κουμάντο στην χώρα μας, άσχετα αν οι συγκυβερνήσεις μας δηλώνουν «ημι-μνημονιακοί» και «ημι-αντιμνημονιακοί»! Τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει, γιατί «τα είπαμε, τα συμφωνήσαμε, τα υπογράψαμε και τα συμβολαιοποιήσαμε»!
Πως τα φέρνει όμως η «μοίρα» και πως γκρεμίζει μύθους και επίπλαστες προσωπικότητες δήθεν αντιστασιακών, αριστεριστών, αντιμνημονιακών και ανένταχτων!
Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι εμείς οι απλοί πολίτες, είναι πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να «χαλάμε τις καρδιές μας» και να διαρρηγνύουμε ιμάτια εξαιτίας κομμάτων, πολιτικών αρχηγών, υπαρχηγών και… καραγκιόζηδων, γιατί το «γουρούνι» όσο και να προσπαθείς να το αλλάξεις, την ίδια μούρη θα έχει, είτε αυτό είναι άσπρο, είτε αυτό είναι μαύρο, είτε είναι πράσινο, είτε… κανελί με βούλες!
Και επειδή διαρκώς καθαρίζουμε τον κόπρο από πολιτικά χοιροστάσια, ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας ότι το πολιτικό τοπίο δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει και να ξεσκαρτάρει, αν δεν μπει ΝΕΟ ΑΙΜΑ στην πολιτική, αν δεν προωθήσουν οι υγιείς κοινωνικές ομάδες παιδιά του λαού που είναι ζυμωμένα με την καθημερινότητα και τις ανάγκες των πολιτών, αφού όλοι αυτοί οι νεοπλασαρισμένοι πολιτικοί αστέρες σίγουρα δεν προέρχονται απ’ αυτή την κατηγορία…
Όσο για τις ανίερες συμμαχίες που βαπτίζονται «ιερές» προς χάριν τάχα μου του εθνικού συμφέροντος, αποτελούν ακόμη μια προσπάθεια παραμονής και αναρρίχησης στην εξουσία αντίστοιχα από τους ίδιους και ίδιους «αποτυχημένους» είτε αυτοί έχουν δοκιμαστεί, είτε είναι υπό δοκιμήν…
e-thrakinews.gr