English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ξάνθη: Μεγάλη απάτη με τουριστικό γραφείο

Μεγάλη απάτη φαίνεται πως είχε στήσει ο ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου στην Ξάνθη.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ThrakiToday.com ήδη από την Τρίτη τα ίχνη του επιχειρηματία που διατηρεί κεντρικό Τουριστικό Γραφείο στην πόλη έχουν εξαφανιστεί, ενώ πελάτες του είχαν ήδη καταθέσει χρήματα στον ίδιο και την επιχείρησή του για τα προγραμματισμένα τους ταξίδια, η τύχη των οποίων αγνοείται επίσης!
Το συμβάν κατήγγειλε στην Αστυνομία την Τρίτη αρχικά ένα ζευγάρι από την περιοχή το οποίο σκόπευε να ταξιδέψει στην Κύπρο για έναν γάμο και είχε καταθέσει τα απαιτούμενα χρήματα για την έκδοση των αεροπορικών εισιτηρίων, τα οποία ωστόσο δεν έλαβε ποτέ στα χέρια του! Όπως όλα δείχνουν το Τουριστικό Γραφείο άφησε πίσω του “βόμβες”, και οι διακοπές και τα ταξίδια που είχαν προγραμματίσει και κυρίως προπληρώσει πελάτες του πλέον γίνονται άπιαστα όνειρα.
Τα θύματα καταγγέλλουν απάτη, ενώ ζητούν να βρεθούν τα ίχνη του ιδιοκτήτη και όπως όλα δείχνουν ο αριθμός των εξαπατημένων αυξάνεται συνεχώς.
Πηγή: Thrakitoday,       http://www.newsbomb.gr/

Στο «κόκκινο» το 59% των βιομηχανιών της Θράκης το 2013

Μειωμένες πωλήσεις, αλλά και μειωμένες ζημιές κατέγραψαν το 2013, οιβιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις της Θράκης. Οι ζημιές μετά την πρόβλεψη για φόρους μειώθηκαν κατά 17% (κατά 29% οι ζημιές προ φόρων), αλλά παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα.
Στη Θράκη, οι ζημιογόνες παραγωγικές επιχειρήσεις υπερτερούν αριθμητικά των κερδοφόρων και ανέρχονται στο 59,3% του συνολικού αριθμού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα για την inr.gr.
Η βελτίωση του συνολικού τελικού αποτελέσματος οφείλεται, κατά βάση, στη μείωση των ζημιών επιχειρήσεων που είχαν καταγράψει υψηλές ζημιές το 2012, καθώς και στη σημαντική αύξηση της αποδοτικότητας ορισμένων μεγάλων κερδοφόρων επιχειρήσεων, που υπερκάλυψαν τις απώλειες κερδών σειράς άλλων εταιρειών.
Κερδοφόρες, σύμφωνα με τα αποτελέσματά τους μετά την πρόβλεψη για φόρους, ήταν μόνο το 40,7% των εταιρειών.
Ωστόσο,  οι περισσότερες από τις ζημιογόνες επιχειρήσεις βελτίωσαν τα λειτουργικά περιθώρια κέρδους.
Σύμφωνα με το inr.gr, τα διαθέσιμα στοιχεία για 182 μεταποιητικές επιχειρήσεις της Θράκης που συνεχίζουν τη λειτουργία τους και έχουν γνωστοποιήσει τα οικονομικά τους αποτελέσματα, καταδεικνύουν την ύπαρξη αφενός ενός σημαντικού αριθμού βιομηχανιών και βιοτεχνιών της περιοχής που διαθέτουν τα εφόδια να υπερβούν τις συνέπειες της κρίσης και, αφετέρου, ενός άλλου, μεγαλύτερου αριθμού εταιρειών, με δυσβάστακτες τραπεζικές και άλλες υποχρεώσεις, που αδυνατούν να προσαρμοστούν με επιτυχία στα νέα οικονομικά δεδομένα.
Οι 182 αυτές βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις έχουν την έδρα και τις παραγωγικές εγκαταστάσεις τους στη Θράκη, είτε έχουν την έδρα τους αλλού, αλλά όλες ή τις σημαντικότερες παραγωγικές εγκαταστάσεις τους στη Θράκη.
Δεν περιλαμβάνονται σε αυτές, άλλες μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις που διαθέτουν μονάδες παραγωγής στη Θράκη, αλλά οφείλουν σε άλλες μονάδες τους το αναλογικά μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους.
Μεγάλη μείωση στην αξία των πωληθέντων
Οι 182 βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις, μέρος των οποίων αναπτύσσει και εμπορικές δραστηριότητες, είχαν συνολικές πωλήσεις 1,13 δισ. ευρώ, μειωμένες κατά 5% σε ποσοστό και κατά 60,8 εκατ. ευρώ σε αξία, σε σύγκριση με το 2012. Κυρίως λόγω των βελτιωμένων αποτελεσμάτων σειράς ζημιογόνων και της εταιρείας με την υψηλότερη κερδοφορία, κατέγραψαν αυξημένα κατά 7% μεικτά κέρδη, ύψους 204,9 εκατ. ευρώ (+14,2 εκατ. ευρώ), με σημαντική βελτίωση του μεικτού περιθωρίου κατά 2,1 εκατοστιαίες μονάδες (18,2% από 16,1%).
Τα συνολικά κέρδη τους προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 30% (83,6 εκατ. ευρώ, από 64,4 εκατ. ευρώ), ενώ τα αντίστοιχα αποτελέσματά τους προ φόρων και τόκων (EBIT) βελτιώθηκαν κατά 32,4 εκατ. ευρώ (κέρδη 13,4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 19 εκατ. ευρώ). Το συνολικό περιθώριο EBITDA αυξήθηκε κατά δύο εκατοστιαίες μονάδες (7,4% από 5,4%), ενώ το αντίστοιχο περιθώριο EBIT βελτιώθηκε κατά 2,8 εκατοστιαίες μονάδες (1,2% από -1,6%), καθώς οι αποσβέσεις μειώθηκαν κατά 15,8% (-13,2 εκατ. ευρώ).
Οι 182 επιχειρήσεις εμφανίζουν, ως σύνολο, ζημιές προ φόρων 55,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 78 εκατ. ευρώ το 2012 (+29% ή +22,5 εκατ. ευρώ). Μετά την πρόβλεψη για φόρους το τελικό αποτέλεσμα είναι ζημιές 79,6 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 95,6 εκατ. ευρώ περίπου το 2012, μειωμένες κατά 17% σε ποσοστό ή κατά 16 εκατ. ευρώ περίπου.
Παρόλο που εκκρεμεί η γνωστοποίηση των ισολογισμών μερικών επιχειρήσεων της περιοχής, εκτιμάται ότι αντίστοιχα θα είναι και τα συνολικά αποτελέσματα.
Η ποσοστιαία απόδοση του μέσου ενεργητικού των 182 επιχειρήσεων σε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθε το 2013 σε 4,2%, από 3,1% το 2012.
Συγχρόνως, βελτίωση των τελικών αποτελεσμάτων, είτε με αύξηση κερδών, είτε με μείωση ζημιών και αντιστροφή τελικών αποτελεσμάτων σε κέρδη από ζημιές, παρουσιάζει το 54,4% των εταιρειών (99), κυρίως λόγω μειωμένων ζημιών. Ακόμη, βελτίωση των (αρνητικών κατά βάση) αποτελεσμάτων προ φόρων παρουσιάζει το 56% των εταιρειών (102).
Βελτιωμένα τα λειτουργικά αποτελέσματα
Μολονότι η βελτίωση αυτή οφείλεται και στη μείωση των αποσβέσεων, λόγω της σχετικής νομοθετικής αλλαγής, καλύτερα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) εμφανίζει η πλειονότητα των εταιρειών (100 ή 55%).
Συγχρόνως, λόγω της επενδυτικής άπνοιας μειώθηκε το πάγιο ενεργητικό της πλειονότητας των επιχειρήσεων (142 ή 78%).
Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις των 182 εταιρειών (835,4 εκατ. ευρώ) μειώθηκαν κατά 11% (-103,1 εκατ. ευρώ). Επίσης, υπήρξε αύξηση των μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων κατά 8% (+31,5 εκατ. ευρώ). Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αύξηση των ιδίων κεφαλαίων (760,9 εκατ. ευρώ) κατά 3%, οδήγησαν σε βελτίωση του συνολικού λόγου των ιδίων κεφαλαίων προς τα συνολικά κεφάλαια (38%, από 36,1% το 2012) και παράλληλη βελτίωση του συνολικού δείκτη γενικής ρευστότητας κατά 8,4%.
Ικανοποιητικότερη είναι η χρηματοοικονομική διάρθρωση των μισών περίπου  εταιρειών (51,1%). Συγχρόνως, περίπου 65 επιχειρήσεις (35,7% του συνόλου) εμφανίζουν πολύ χαμηλή ρευστότητα, γεγονός που θέτει σε αμφιβολία την ικανότητά τους να ανταποκριθούν σε συμβατικές, απαιτητές εντός του 2014, βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις τους. Για τον λόγο αυτό, η αδρανοποίηση ή αποχώρηση περισσότερων βιομηχανικών και βιοτεχνικών εταιρειών της περιοχής από την αγορά μοιάζει εξαιρετικά πιθανή.
Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία των 182 επιχειρήσεων (πάγια, αποθέματα, απαιτήσεις, διαθέσιμα) στις 31.12.2013 ήταν ύψους δύο δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 3% (-52,4 εκατ. ευρώ).
ΠΗΓΗ: http://www.voria.gr/

Από τις Βαλτικές Χώρες στη Θράκη

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Οι Βαλτικές Χώρες ήταν για χρόνια υπό σοβιετική κατοχή και κανείς δεν πίστευε στη δεκαετία του ’80 ότι θα μπορούσαν μια μέρα να είναι ελεύθερες, αφού θεωρούσαν ότι η Σοβιετική Ένωση θα ήταν αιώνια. Κι όμως οι Βαλτικές Χώρες όχι μόνο είναι ελεύθερες, αλλά είναι μάλιστα στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2004, ενώ χρειάζεται μια δεκαετία για να τελειώσει η διαδικασία της ενταξιακής πορείας. Και αυτό έγινε μέσω μιας απελευθέρωσης δίχως πόλεμο. Αν το σκεφτούμε ορθολογικά πώς κατάφεραν αυτές οι τρεις χώρες να περάσουν από ένα σοβιετικό καθεστώς σε ένα ευρωπαϊκό δίχως να περάσουν από μια εμπόλεμη κατάσταση σε επίπεδο στρατηγική, θα αντιληφθούμε ότι υλοποιήθηκε ένα νοητικό σχήμα που ήταν αδιανόητο για τους περισσότερους. Ένα ανάλογο σχήμα υπάρχει και για την κατεχόμενη Θράκη. Ενώ όλοι αναρωτιούνται κατά πόσο κινδυνεύει η ελεύθερη Θράκη από διάφορες επιθέσεις, καταλήψεις ή ακόμα και μια μελλοντική κατοχή, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί σε πρακτικό επίπεδο πώς μπορεί να γίνει μια απελευθέρωση της κατεχόμενης, ενώ υπάρχουν νοητικά στρατηγικά σχήματα που το υποστηρίζουν και μάλιστα ενισχύουν την υπόσταση της ελεύθερης Θράκης, αφού δημιουργείται μια ευρωπαϊκή ασπίδα που καλύπτει όλο το ευρωπαϊκό πλαίσιο. Έτσι η τοπική προσέγγιση που δεν προσφέρει δυνατότητες ανάλυσης πρέπει να αντικατασταθεί από μια ολική που δείχνει στρατηγικά στοιχεία που λειτουργούν από το 1957.
           http://kranosgr.blogspot.gr

Σε μαζικές παραιτήσεις εξωθούνται εκατοντάδες ένστολοι μετά και την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας. 

Το επίμαχο άρθρο 221 που προβλέπει σημαντικές περικοπές στα εφάπαξ των στρατιωτικών και το οποίο είχε γίνει αντικείμενο διαβουλεύσεων μεταξύ του κλάδου και του αρμόδιου υπουργείου για να υποστεί βελτιώσεις, όχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά αυστηροποιήθηκε.

Το άρθρο αρχικά προέβλεπε ως χρονικό όριο την 1η Ιανουαρίου, ενώ μετά την επαναδιατύπωσή του αυτό φαίνεται ότι άλλαξε, με καταληκτική ημερομηνία την 30η Οκτωβρίου.

Το γεγονός αυτό αναμένεται να πυροδοτήσει άμεσα κύμα μαζικών παραιτήσεων, ώστε να διασφαλιστούν τα εφάπαξ με τα παλαιά δεδομένα και να γλιτώσουν το νέο «τσεκούρι», που σύμφωνα με συνδικαλιστές του κλάδου, μπορεί να φτάσει μέχρι και το 50%.

Στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υπο-δόσης που βρίσκεται από χθες στη Βουλή προβλέπεται συγχώνευση όλων των επικουρικών Ταμείων των ενστόλων στον Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης όπου θα ισχύει μεταξύ άλλων και ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Μειωμένες πωλήσεις, αλλά και μειωμένες ζημιές κατέγραψαν το 2013, ως σύνολο, οι βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις της Θράκης, περιοχή στην οποία βρίσκονται μεγάλες μονάδες και μερικές από τις κορυφαίες ελληνικές βιομηχανίες, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ζημιές μετά την πρόβλεψη για φόρους μειώθηκαν κατά 17% (κατά 29% οι ζημιές προ φόρων), αλλά παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα.

Οι ζημιογόνες υπερτερούν αριθμητικά των κερδοφόρων και ανέρχονται σε 59,3% του συνολικού αριθμού.

Η βελτίωση του συνολικού τελικού αποτελέσματος οφείλεται, κατά βάση, στη μείωση των ζημιών επιχειρήσεων που είχαν καταγράψει υψηλές ζημιές το 2012, καθώς και στη σημαντική αύξηση της αποδοτικότητας ορισμένων μεγάλων κερδοφόρων επιχειρήσεων, που υπερκάλυψαν τις απώλειες κερδών σειράς άλλων εταιρειών.

Κερδοφόρες, σύμφωνα με τα αποτελέσματά τους μετά την πρόβλεψη για φόρους, ήταν μόνο το 40,7% των εταιρειών.

Ωστόσο, έστω κι αν παρέμειναν στην πλειονότητά τους ζημιογόνες, οι περισσότερες επιχειρήσεις βελτίωσαν τα λειτουργικά περιθώρια κέρδους.

Όπως αναφέρει το www.inr.gr, τα διαθέσιμα στοιχεία για 182 μεταποιητικές επιχειρήσεις της Θράκης που συνεχίζουν τη λειτουργία τους και έχουν γνωστοποιήσει τα οικονομικά τους αποτελέσματα, καταδεικνύουν την ύπαρξη αφενός ενός σημαντικού αριθμού βιομηχανιών και βιοτεχνιών της περιοχής που διαθέτουν τα εφόδια να υπερβούν τις συνέπειες της κρίσης και, αφετέρου, ενός άλλου, μεγαλύτερου αριθμού εταιρειών, με δυσβάστακτες τραπεζικές και άλλες υποχρεώσεις, που αδυνατούν να προσαρμοστούν με επιτυχία στα νέα οικονομικά δεδομένα.

Οι 182 αυτές βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις έχουν την έδρα και τις παραγωγικές εγκαταστάσεις τους στη Θράκη είτε έχουν την έδρα τους αλλού, αλλά όλες ή τις σημαντικότερες παραγωγικές εγκαταστάσεις τους στη Θράκη.

Πρόκειται για εταιρείες με παραγωγικές μονάδες στους νομούς Έβρου, Ξάνθης και Ροδόπης.

Δεν περιλαμβάνονται σε αυτές, άλλες μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις που διαθέτουν μονάδες παραγωγής στη Θράκη, αλλά οφείλουν σε άλλες μονάδες τους το αναλογικά μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους.

Οι 182 βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις, μέρος των οποίων αναπτύσσει και εμπορικές δραστηριότητες, είχαν συνολικές πωλήσεις 1,13 δισ. ευρώ, μειωμένες κατά 5% σε ποσοστό και κατά 60,8 εκατ. ευρώ σε αξία, σε σύγκριση με το 2012. Κυρίως λόγω των βελτιωμένων αποτελεσμάτων σειράς ζημιογόνων και της εταιρείας με την υψηλότερη κερδοφορία, κατέγραψαν αυξημένα κατά 7% μεικτά κέρδη, ύψους 204,9 εκατ. ευρώ (+14,2 εκατ. ευρώ), με σημαντική βελτίωση του μεικτού περιθωρίου κατά 2,1 εκατοστιαίες μονάδες (18,2% από 16,1%).

Τα συνολικά κέρδη τους προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 30% (83,6 εκατ. ευρώ, από 64,4 εκατ. ευρώ), ενώ τα αντίστοιχα αποτελέσματά τους προ φόρων και τόκων (EBIT) βελτιώθηκαν κατά 32,4 εκατ. ευρώ (κέρδη 13,4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 19 εκατ. ευρώ). Το συνολικό περιθώριο EBITDA αυξήθηκε κατά δύο εκατοστιαίες μονάδες (7,4% από 5,4%), ενώ το αντίστοιχο περιθώριο EBIT βελτιώθηκε κατά 2,8 εκατοστιαίες μονάδες (1,2% από -1,6%), καθώς οι αποσβέσεις μειώθηκαν κατά 15,8% (-13,2 εκατ. ευρώ).

Οι 182 επιχειρήσεις εμφανίζουν, ως σύνολο, ζημιές προ φόρων 55,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 78 εκατ. ευρώ το 2012 (+29% ή +22,5 εκατ. ευρώ). Μετά την πρόβλεψη για φόρους το τελικό αποτέλεσμα είναι ζημιές 79,6 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 95,6 εκατ. ευρώ περίπου το 2012, μειωμένες κατά 17% σε ποσοστό ή κατά 16 εκατ. ευρώ περίπου.

Παρόλο που εκκρεμεί η γνωστοποίηση των ισολογισμών μερικών επιχειρήσεων της περιοχής, εκτιμάται ότι αντίστοιχα θα είναι και τα συνολικά αποτελέσματα.

Η ποσοστιαία απόδοση του μέσου ενεργητικού των 182 επιχειρήσεων σε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθε το 2013 σε 4,2%, από 3,1% το 2012.

Συγχρόνως, βελτίωση των τελικών αποτελεσμάτων, είτε με αύξηση κερδών είτε με μείωση ζημιών και αντιστροφή τελικών αποτελεσμάτων σε κέρδη από ζημιές, παρουσιάζει το 54,4% των εταιρειών (99), κυρίως λόγω μειωμένων ζημιών. Ακόμη, βελτίωση των (αρνητικών κατά βάση) αποτελεσμάτων προ φόρων παρουσιάζει το 56% των εταιρειών (102).

Μολονότι η βελτίωση αυτή οφείλεται και στη μείωση των αποσβέσεων, λόγω της σχετικής νομοθετικής αλλαγής, καλύτερα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) εμφανίζει η πλειονότητα των εταιρειών (100 ή 55%).

Συγχρόνως, λόγω της επενδυτικής άπνοιας μειώθηκε το πάγιο ενεργητικό της πλειονότητας των επιχειρήσεων (142 ή 78%).

Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις των 182 εταιρειών (835,4 εκατ. ευρώ) μειώθηκαν κατά 11% (-103,1 εκατ. ευρώ). Επίσης, υπήρξε αύξηση των μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων κατά 8% (+31,5 εκατ. ευρώ). Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αύξηση των ιδίων κεφαλαίων (760,9 εκατ. ευρώ) κατά 3%, οδήγησαν σε βελτίωση του συνολικού λόγου των ιδίων κεφαλαίων προς τα συνολικά κεφάλαια (38%, από 36,1% το 2012) και παράλληλη βελτίωση του συνολικού δείκτη γενικής ρευστότητας κατά 8,4%.

Ικανοποιητικότερη είναι η χρηματοοικονομική διάρθρωση του ήμισυ περίπου των εταιρειών (51,1%). Συγχρόνως, περίπου 65 επιχειρήσεις (35,7% του συνόλου) εμφανίζουν πολύ χαμηλή ρευστότητα, γεγονός που θέτει σε αμφιβολία την ικανότητά τους να ανταποκριθούν σε συμβατικές, απαιτητές εντός του 2014 βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις τους. Για τον λόγο αυτό, η αδρανοποίηση ή αποχώρηση περισσότερων βιομηχανικών και βιοτεχνικών εταιρειών της περιοχής από την αγορά μοιάζει εξαιρετικά πιθανή.

Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία των 182 επιχειρήσεων (πάγια, αποθέματα, απαιτήσεις, διαθέσιμα) στις 31.12.2013 ήταν ύψους δύο δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 3% (-52,4 εκατ. ευρώ).

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το www.inr.gr:
- 56 επιχειρήσεις (30,8% του συνόλου), οι οποίες ήταν κερδοφόρες το 2012, παρέμειναν και κατά το 2013 κερδοφόρες, πραγματοποιώντας καθαρά κέρδη ύψους 32,4 εκατ. ευρώ έναντι 22,9 εκατ. ευρώ περίπου το 2012, αυξημένα κατά 9,5 εκατ. ευρώ.

- 17 επιχειρήσεις (9,3%), οι οποίες ήταν κερδοφόρες το 2012 με κέρδη 18,4 εκατ. ευρώ, εμφάνισαν κατά το 2013 ζημιές ύψους 2,6 εκατ. ευρώ, με συνολικές απώλειες της τάξεως των 21 εκατ. ευρώ.

- 91 επιχειρήσεις (50,0%), οι οποίες ήταν ζημιογόνες το 2012, παρέμειναν και κατά το 2013 ζημιογόνες, πραγματοποιώντας ζημιές 110,8 εκατ. ευρώ έναντι 134,5 εκατ. ευρώ το 2012, μειωμένες έτσι κατά 23,7 εκατ. ευρώ.

- 18 επιχειρήσεις (9,9%), οι οποίες ήταν ζημιογόνες το 2012 με ζημιές 2,4 εκατ. ευρώ, εμφάνισαν κατά το 2013 κέρδη της τάξεως του 1,3 εκατ. ευρώ, με συνολική ωφέλεια 3,7 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, από τις 182 επιχειρήσεις, αύξηση πωλήσεων πέτυχαν οι 74 (40,7%), καθώς οι υπόλοιπες 108 (59,3%) είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται.

Μειωμένα ίδια κεφάλαια κατέγραψαν 107 επιχειρήσεις (58,8%), σε αντίθεση με τις υπόλοιπες 75 (41,2%) που τα αύξησαν.

Καθώς η πορεία ανάκαμψης των λειτουργικών περιθωρίων συνεχίζεται και στη Θράκη με αργούς ρυθμούς, λόγω της μείωσης του όγκου παραγωγής, της συνακόλουθης επιβράδυνσης της αύξησης της παραγωγικότητας και της χρηματοοικονομικής εξασθένησης σειράς εταιρειών του μεταποιητικού τομέα της περιοχής, βελτίωσαν τα μεικτά κέρδη 102 επιχειρήσεις (56% του συνόλου) και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 100 (55%). Συγχρόνως, βελτίωσαν τους συντελεστές του μεικτού κέρδους 106 (58,2%) και του λειτουργικού κέρδους (EBITDA) 98 (53,9%).

Πόρισμα Ελλήνων ψυχιάτρων: Παρανοϊκοί και ανισόρροποι αυτοί που μας κυβερνούν!

Αποκαλυπτικό άρθρο του "Εμπρός" για την «ξεχασμένη» έρευνα που έκανε η Ένωση Ψυχιάτρων το 2012 για πασίγνωστους Έλληνες πολιτικούς!
Βίαιος χαρακτήρας λοιπόν σύμφωνα με τις ανακρίτριες ο Ηλίας Κασιδιάρης και έπρεπε να προφυλακιστεί. Μόνο που οι ανακρίτριες ήταν αναρμόδιες να αποφανθούν για κάτι τέτοιο, καθώς η έννοια του βίαιου χαρακτήρα υπάγεται στο πεδίο της ψυχιατρικής και όχι της νομικής επιστήμης. Γιατί όμως (αναρωτιόμαστε εμείς) οι Δικαστές δεν εφαρμόζουν τα ίδια κριτήρια και στους υπόλοιπους Έλληνες πολιτικούς για τους οποίους μάλιστα υπάρχει τεκμηριωμένη έρευνα των Ελλήνων Ψυχιάτρων από το 2012 ότι «εμφανίζουν λόγο και συμπεριφορές με χαρακτηριστικά από το φάσμα της ψυχοπαθολογίας, ικανές πολλές φορές να πείσουν τους ειδικούς ότι χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης»;
Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2012 η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Ψυχιάτρων Ελλάδας έκανε συνέδριο στο ξενοδοχείο Divani Caravel με θέμα την ψυχική υγεία των Ελλήνων πολιτικών. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε επιστημονική επιτροπή αποτελούμενη από 160 και πλέον ψυχιάτρους (διευκρινίζουμε ότι η έρευνα έγινε πριν την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο): «Τα χαρακτηριστικά των εκπροσώπων της πολιτικής ζωής του τόπου είναι παθολογικός ναρκισσισμός, διγλωσσία, αλαζονεία, παραληρηματική αντίληψη της πραγματικότητας. Τα χαρακτηριστικά αυτά γεννούν ερωτήματα για την ψυχική και πνευματική συγκρότησή τους.»
Και να σκεφτεί κανείς ότι οι επιστήμονες διέγνωσαν αυτά τα συμπτώματα από την απλή μακροσκοπική εξέταση. Φανταστείτε να εξέταζαν και από κοντά τους συγκεκριμένους πολιτικούς, στην πολυθρόνα του ιατρείου τους, τι ευρήματα θα ανακάλυπταν! Στα πλαίσια του συνεδρίου αυτού, διακεκριμένοι ψυχίατροι δήλωναν τότε στη συντάκτρια του Βήματος Ελευθερία Κόλλια (το άρθρο με τίτλο «Η Βουλή στο ντιβάνι του ψυχιάτρου» έχει περιέργως αποσυρθεί από την ιστοσελίδα του Βήματος και μπορεί να το βρει κανείς μόνο αναδημοσιευμένο σε άλλες ιστοσελίδες): «Από αίσθημα υπεροχής, υπεροψία και ναρκισσισμό διακατέχεται ο Βενιζέλος», «Από το σύνδρομο της αγονιμοποίητης νύφης πάσχει η Μπακογιάννη» «Συμπτώματα του συνδρόμου της ύβρεως έχει ο Θεόδωρος Πάγκαλος» «Άτομο υπερθυμικό, με υπερχειλίζοντα συναισθηματικό κόσμο η Κανέλλη. Είναι αρκετά περίπλοκη περίπτωση».
Ρωτάμε εμείς: Γιατί η μακροσκοπική αυτή διάγνωση της ψυχικής υγείας της Κανέλλη δεν λήφθηκε υπόψη από τις ανακρίτριες για την αποτίμηση του περιστατικού με τον Ηλία Κασιδιάρη; Και γιατί δεν προφυλακίζουν αυτούς τους πολιτικούς οι οποίοι έχουν εμπλακεί σε σωρεία σκανδάλων και είναι με βάση την ασταθή ψυχική τους κατάσταση επικίνδυνοι για τους πολίτες και τη χώρα;
Παραθέτουμε και σχετικό δημοσίευμα της εποχής με γλαφυρές περιγραφές. Παθολογικός ναρκισσισμός, αλαζονεία, παραληρηματική αντίληψη της πραγματικότητας είναι γνωρίσματα των πολιτικών. Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων Ελλάδος δανείστηκε τον διάλογο για να δείξει ότι εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου εμφανίζουν λόγο και συμπεριφορές με χαρακτηριστικά από το φάσμα της ψυχοπαθολογίας, ικανές πολλές φορές να πείσουν τους ειδικούς ότι χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης.
Παθολογικός ναρκισσισμός, αλαζονεία, παραληρηματική αντίληψη της πραγματικότητας (με την έννοια της πολιτικής κατασκευής) είναι από τα πλέον ηχηρά γνωρίσματα τα οποία γεννούν ερωτήματα για την ψυχική και πνευματική συγκρότησή τους.
Ασθενείς ηγέτες
Το εν λόγω συνέδριο έρχεται σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία να θίξει τη λεπτή σχέση μεταξύ πολιτικής και ασθένειας και δη της ψυχικής, ισχυρού ταμπού ακόμη και στις προηγμένες κοινωνίες. «Η σχετική διεθνής βιβλιογραφία δεν έχει να επιδείξει πλούσιο έργο, κάνοντας το βιβλίο του Ντέιβιντ Όουεν, πρώην υπουργού Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας και ιατρού νευρολόγου, “Ασθενείς ηγέτες στην εξουσία”, να ξεχωρίζει» τονίζει διακεκριμένος ψυχίατρος. «Ο Όουεν πολύ εύστοχα βαφτίζει την ασθένεια που πλήττει ενίοτε – και υπό την επήρεια της μέθης της εξουσίας – τους πολιτικούς (μεταξύ άλλων τον Τόνι Μπλερ και τον Τζορτζ Μπους), σύνδρομο της ύβρεως.
Υπερβολική αυτοπεποίθηση, [απαξίωση των αντίθετων απόψεων ή και όλων των απόψεων πλην των δικών τους, με αποτέλεσμα την αλλοιωμένη αντίληψη της πραγματικότητας]. Πιστεύω ότι σε αυτή την κατηγορία εμπίπτουν αρκετοί τουλάχιστον από τους πρωτοκλασάτους της Ελληνικής Βουλής».
Πριγκιπικό σύνδρομο
«Η συμπεριφορά του κ. Γιώργου Παπανδρέου είναι ξεχωριστή λόγω της οικογενειακής ιστορίας του» τονίζει ο ίδιος. «Διέπεται από πριγκιπικό σύνδρομο, συνοδεύεται ωστόσο και από μεγάλη προσπάθεια να σταθεί στο ίδιο ύψος με τον πατέρα και τον παππού του. Πρέπει να του αναγνωρισθεί μεγάλη αντοχή – η αντοχή είναι συναίσθημα – υπό συνθήκες ιδιαίτερα πιεστικές. Οι κινήσεις του υποδηλώνουν άτομο μοναχικό, που μπορεί να λειτουργήσει σε κατάσταση πολιτικής απομόνωσης και υπό το βάρος μεγάλης σωματικής κόπωσης – ο ρυθμός με τον οποίο έκανε ταξίδια ήταν εξοντωτικός».
Αίσθημα υπεροχής
«Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος διακατέχεται σαφώς από αίσθημα υπεροχής, φαντάζει υπεροπτικός. Καθώς έχει πλήρη συναίσθηση της ευφυϊας του, εμφανίζει ίχνη ναρκισσισμού. Φαίνεται να αγαπά την αίσθηση του ελέγχου των πραγμάτων, ίδιον της εξουσίας. Φέρει αρκετά τσορτσιλικά χαρακτηριστικά». Και η κυρία Λιάνα Κανέλλη, μονίμως κινούμενη σε ασυνήθιστες οκτάβες; «Ατομο υπερθυμικό, με υπερχειλίζοντα συναισθηματικό κόσμο. Είναι αρκετά περίπλοκη περίπτωση, καθώς η έντονη ιδιοσυγκρασία της συνδυάζεται με παιδεία και εμπειρία. Αντέχει τη δημόσια έκθεση. Όσοι τη γνωρίζουν καλά θα την έχουν δει σίγουρα και να “πέφτει” πολύ ψυχολογικά».
Αντιθέτως, η εκφορά της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη παρέχει σαφή εικόνα. «Χαρακτηρίζεται από καθήλωση στην περίοδο προδοσίας της οικογένειας Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά – ο λόγος της εμπεριέχει συχνά υπαινιγμούς υποδηλώνοντας πικρία. Αγονιμοποίητη νύφη».
Σύνδρομο της ύβρεως
Ο πολιτικός που έσπειρε θύελλες, ως εμπνευστής του «μαζί τα φάγαμε», κ. Θόδωρος Πάγκαλος αντιμετωπίζεται με προσοχή: «Εχει ασκήσει πολλά χρόνια εξουσία, φέρει αρκετά συμπτώματα του συνδρόμου της ύβρεως. Το προχωρημένο της ηλικίας του, όμως, σε συνδυασμό με το πρόβλημα σακχαροδιαβήτη που αντιμετωπίζει, μπορούν να ερμηνεύσουν περισσότερα από όσα μπορεί ένας ψυχίατρος». «Ο δημόσιος λόγος του κ. Μίμη Ανδρουλάκη κρύβει άγχος επιβεβαίωσης. Διεκδικεί για τον εαυτό του τον ρόλο του σοφού, προσπαθεί πολύ να είναι αρεστός, αν και με όρους παρελθόντος».
Καταπέλτης η κρίση για τον κ. Κίμωνα Κουλούρη. «Το τελευταίο περιστατικό – η παρανομία με το κόκκινο και όσα επακολούθησαν – αντανακλά ανοργάνωτη προσωπικότητα. Ο λόγος του είναι ανερμάτιστος, με έντονο συναισθηματισμό αλλά και θράσος, μοιάζει να μην έχει αίσθηση του δικαίου και της νομιμότητας».
Ο Καβάφης και η βία
Το περιβόλι των δηλώσεων του κ. Γ. Καρατζαφέρη δεν «αποδίδει» τα αναμενόμενα. Μεταφορές, αλληγορίες, απαγγελία Καβάφη, ως και επίκληση των Beatles στις 2 τα ξημερώματα. «Όλα αυτά του χρησιμεύουν ως επικοινωνιακά τερτίπια, δεν κρύβουν ψυχοπαθολογία. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ξεκινάει από μεγάλες αλήθειες και γενικεύει κατά το δοκούν. Το πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει πολιτικά θα το κρίνουν όμως άλλοι». Κληθείς να σχολιάσει την ατάκα του κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη περί αδιάβαστου μνημονίου, ο ίδιος ψυχίατρος διαβλέπει «ανευθυνότητα, ψυχική ανωριμότητα και έλλειψη ορίων τέτοια ώστε – αν και υπάρχει πλήρη συνείδηση – να ωθείται στη σχετική δήλωση».
Παραδόξως οι εκφάνσεις βίας στο Κοινοβούλιο δεν τον ανησυχούν ιδιαίτερα. «Πίσω από την εκσφενδόνιση του τόμου του μνημονίου από τον κ. Π. Μαυρίκο προς τον Ευ. Βενιζέλο λανθάνει έλλειψη ελέγχου αλλά τίποτε περισσότερο. Η στάση άλλωστε του βουλευτή του ΚΚΕ είναι συνεπής προς την πολιτική πλατφόρμα του, που υπερβαίνει τα συνήθη όρια, είναι πλατφόρμα ζωής, κοσμοαντίληψης, και υπό το πρίσμα αυτό θα πρέπει να κριθεί. Διαφορετικά θα βγάζαμε όλους τους κομμουνιστές παραληρηματικούς».


Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

-Επιστολή προς τον κ. Κάρολο Παπούλια απέστειλε ο Γιάννης Αθανασιάδης έμπορος στην περιοχή 

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, απέστειλε ο κ. Γιάννης Αθανασιάδης έμπορος αυτοκινήτων από την Ξάνθη, στηλιτεύοντας την επί σειρά ετών παρουσία του οικισμού του Δροσερού και τα προβλήματα που δημιουργούν κάτοικοί στις επιχειρήσεις της περιοχής και τα οποία παραμένουν άλυτα με... πολιτική βούληση! 

Όπως αναφέρει ο ίδιος, σχεδόν καθημερινά οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται γύρω από τον οικισμό πέφτουν θύματα κλοπών και διαρρήξεων, κάτι που τους έχει εξοντώσει οικονομικά, ενώ παράλληλα τονίζει πως το πρόβλημα είναι πολιτικό μιας και για χρόνια δεν έχει δοθεί λύση αλλά επιλέγεται να συντηρείται για ψηφοθηρικούς λόγους. 

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:
Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε, 
Δρστηριοποιούμε επί δεκαετίες στον κλάδο της  εμπορίας-επισκευής αυτοκινήτων και στεγάζω την επιχείρηση σε μια περιοχή που γειτνιάζει με τον πολύπαθο οικισμό των Ρομά του Δροσερού Ξάνθης. 

Αιτία αυτής της επιστολής είναι η αγανάκτηση εμού και όλων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην ίδια περιοχή  αλλά και των κατοίκων της περιοχής από τις καθημερινές επιθέσεις κατοίκων του οικισμού σε βάρος των επιχειρήσεών μας όπου καταγράφονται διαρρήξεις, κλοπές, καταστροφές και, γενικότερα, μια κατάσταση ανυπόφορη που θέτει σε αμφισβήτηση, πια, την ίδια την επιβίωση των επιχειρήσεών μας σε μια περίοδο που ο επαγγελματικός κόσμος βάλλεται από παντού. 

Στο στόχαστρό μας δεν είναι οι εξαθλιωμένοι κάτοικοι ενός σύγχρονου γκέτο, μόλις 5 λεπτά από την Ξάνθη, οι οποίοι βιώνουν συνθήκες πρωτοφανούς ένδειας και η παραβατικότητα είναι η προφανής τους διέξοδος, παρότι επιθυμούμε ως πολίτες να προστατευτούμε από την Πολιτεία. Στο στόχαστρό μας δεν είναι ούτε και οι Αστυνομικές αρχές της περιοχής, οι οποίες με τις λίγες δυνάμεις τους αδυνατούν να αντιμετωπίσουν αυτή την έξαρση της εγκληματικότητας του οικισμού, η οποία έχει προσλάβει από καιρό εκρητικές διαστάσεις και δεν περιορίζεται πια σε κλοπές και διαρρήξεις αλλά έχει φτάσει σε δολοφονίες και άλλα σοβαρά αδικήματα. 

Στο στόχαστρό μας είναι η ίδια η Πολιτεία, τα Κόμματα, η Αυτοδιοίκηση –κυρίως- και όλοι οι πολιτικοί παράγοντες που διαχρονικά συντηρούν σε αυτή την άθλια κατάσταση  αυτό τον πολύπαθο οικισμό. Είναι προφανές και ξεκάθαρο σε όλους τους πολίτες της Ξάνθης –και μετά τις πρόσφατες εκλογές περισσότερο από ποτέ- ότι αυτός ο οικισμός έχει καταδικαστεί στην εξαθλίωση και συντηρείται με κάθε τρόπο σε αυτή την απερίγραπτη κατάσταση με επιμονή από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν ασκήσει εξουσία, με κάθε τρόπο στη χώρα και , ειδικά, στην περιοχή. Είναι ένα  γκέτο , η ψήφος του οποίου εξαγοράζεται σκαιότατα και χρησιμοποιείται συστηματικά εδώ και δεκαετίες για να νοθεύει τη λαϊκή βούληση, να ενισχύει πολιτικούς παράγοντες, να διαμορφώνει τα αποτελέσματα των εκλογών στην περιοχή, λόγω της μεγάλης πληθυσμιακής του δύναμης σε σχέση με τη μικρή εκλογική περιφέρεια της Ξάνθης.  

Δεν μας ενδιαφέρει ποιοι ωφελούνται από αυτή την κατάσταση και ποιοι την εκμεταλεύονται σήμερα ή την εκμεταλεύτηκαν χθες, με το πενιχρό αντίτιμο μερικών δεκάδων ευρώ που θα χρησιμεύσει για το φαγητό λίγων ημερών αυτών των ανθρώπων. Καταγγέλουμε όμως ότι αυτός ο οικισμός έχει καταδικαστεί σεαυτή την μοίρα και εξωθείται από την πολιτική σε αυτή την κατάσταση για να τον εκμεταλεύεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Ενίοτε και για να τον εντάσει σε αστείες και ακατάληπτες δήθεν εθνικές  πολιτικές, παρότι όλοι γνωρίζουμε ότι σε αυτό τον οικισμό δεν υπάρχουν χρώματα, θρησκείες ή εθνικότητες αλλά μόνο πείνα και φτώχια. 

Καταγγέλουμε ευθέως τους πολιτικούς παράγοντες, από την τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι την κεντρική διοίκηση των αρμόδιων Υπουργείων, για το γεγονός ότι επί δεκαετίες δεν έχει ληθεί ούτε ένα μέτρο για την ανακούφισή τους, για την ένταξή τους, για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που απειλεί τα θεμέλια όλης της σύγχρονης κοινωνίας στην ευρύτερη περιοχή και σίγουρα δεν μας ξεγελούν κάποια «προγράμματα» με ημερομηνία λήξης που μοναδικό στόχο έχουν την ανακύκλωση κάποιων ευρωπαϊκών κονδυλίων χωρίς ποτέ να υπάρχει άμεση οφέλεια για τους κατοίκους και οποιαδήποτε συνέχεια. Μας ενοχλεί ότι το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, ανακαλύφθηκαν πολλοί «προστάτες» των ρομά και του συγκεκριμένου οικισμού αλλά προφανώς μόνο για να αντλήσουν τα πολιτικά τους οφέλη, να διχάσουν την κοινωνία και να εξαφανιστούν αμέσως μετά, όπως αποδείχτηκε περίτρανα!

Όλοι μοιάζουν ευχαριστημένοι που αυτός ο οικισμός των χιλιάδων κατοίκων στέκεται στο περιθώριο, που οι άνθρωποί του εξωθούνται στην εγκληματικότητα, στη χρήση και τη διακίνηση ουσιών, στις κλοπές, τις διαρρήξεις. Είναι ευχαριστημένοι γιατί περιμένουν παρακαλώντας σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για να ψηφίσουν αυτόν που θα υποδείξουν οι «φύλαρχοι», περιζήτητοι και διάσημοι  ανάμεσα στους πολιτικούς και τους πολιτικάντηδες της περιοχής, οι οποίοι την επομένη των εκλογών κυκλοφορούν με θεόρατα πολυτελή οχήματα.

Η περιοχή αυτή είναι επίσης εστία δημιουργίας ρατσιστικών και μισαλόδοξων αντιλήψεων αλλά δεν θα πέσουμε στην εύκολη παγίδα να θεωρήσουμε εχθρούς τους ανθρώπους του Δροσερού που έχουν καταδικαστεί από την εσκεμμένη εγκατάλειψη. Απέναντί μας είναι αυτοί που τους έχουν καταδικάσσει σε αυτή την κατάσταση με αποτέλεσμα η κοινωνία και, εν προκειμένω, οι επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά, να υπόκειται καθημερινά αυτή την ταλαιπωρία και να έχουν εξαντληθεί πλέον, μην αντέχοντας το οικονομικό βάρος αυτής της ζημιάς. 

Στη σύγχρονη εποχή, δεν μπορούμε να «μαντρώσουμε» χιλιάδες ανθρώπους και το εκρηκτικό πρόβλημα απειλεί όλη την περιοχή.  Ζητούμε την άμεση λήψη μέτρων για τον οικισμό, για τους κατοίκους, για την προστασία των επιχειρήσεών μας, για την προστασία της τοπικής κοινωνίας. Προτείνουμε την ανάληψη μια πρωτοβουλίας υπό την αιγίδα σας προκειμένου με το κύρος της Προεδρείας της Δημκοκρατίας να αναδειχθεί η σοβαρότητα της κατάστασης και, κυρίως, του ανθρωπιστικού προβλήματος και η ανάγκη συνεργασίας των αρμόδιων φορέων.
Γιατί οι κλοπές, οι καταστροφές, οι φόνοι και η αδιαφορία για την αξία της ανθρώπινης ζωής, ο ρατσισμός που δημιουργείται και οι σοβαρές επιπτώσεις ενός τεράστιου κοινωνικού προβλήματος είναι υπόθεση με ευθύνες, οι οποίες βαρύνουν την οργανωμένη Πολιτεία!
thrakitoday

-Καφέ χρώμα έχει το νερό που φτάνει στα σπίτια των κατοίκων, που διαμαρτύρονται εδώ και χρόνια 

Μόνο νερό δεν θυμίζει το υγρό που καταλήγει στα σπίτια των κατοίκων στην Εκτενεπόλ Ξάνθης, και τις γύρω περιοχές, μέσω του δικτύου ύδρευσης τους καθώς αντί για γάργαρο και καθαρό, όπως θα ανέμενε κανείς, είναι γεμάτο άμμο με αποτέλεσμα να μοιάζει με λασπόνερο! 

Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό, μιας και παρά τις διαρκείς καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής, το πρόβλημα παραμένει άλυτο με τους ίδιους να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν είτε εμφιαλωμένο νερό είτε να τοποθετούν φίλτρα καθαρισμού, τα οποία αλλάζουν συνεχώς. 

Κάτοικος της περιοχής, επέλεξε να αποθανατίσει με τη βιντεοκάμερα του τη στιγμή που ανοίγει τη βρύση του σπιτιού του και έρχεται αντιμέτωπος με το λασπόνερο, ενώ ακολούθως ανέβασε το σχετικό βίντεο στη σελίδα “Στραβά και Ανάποδα της Ξάνθης” στο Facebook. Η αντίστοιχη ανάρτηση συνοδεύεται από πλήθος καυστικών σχολίων για το γεγονός πως το πρόβλημα παραμένει άλυτο με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να δεινοπαθούν καθημερινά. 

Αντίστοιχες καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας και πριν από μερικούς μήνες, ωστόσο τότε από πλευράς των υπευθύνων το πρόβλημα είχε αποδοθεί στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης των πολυκατοικιών και όχι στο δίκτυο της πόλης. 

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο η εικόνα μιας βρύσης από την οποία αναβλύζει λάσπη προκαλεί ανατριχίλα, ενώ όπως επισημαίνεται σχετικώς οι κάτοικοι της περιοχής πολλές φορές “σιχαίνονται ακόμη και να κάνουν μπάνιο” αντικρίζοντας τα λασπόνερα στο δίκτυο τους. 
thrakitoday
29Ιουλ2014

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

-Είχε συλληφθεί λίγη ώρα αφότου προσπάθησε να ασελγήσει σε δύο ανήλικα κορίτσια 

Ποινή κάθειρξης τριών ετών και έξι μηνών χωρίς αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο   Αλεξανδρούπολης σε 25χρονο Πακιστανό που προσπάθησε να ασελγήσει σε δύο ανήλικα κορίτσια στην περιοχή. 

Ο δράστης είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου και είχε παραπεμφθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο ίδιος επιτέθηκε σε δύο 13χρονα ανήλικα κορίτσια το βράδυ της περασμένης Πέμπτης επιχειρώντας να ασελγήσει σε βάρος τους. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι δυο ανήλικες κατάφεραν να ξεφύγουν και να ενημερώσουν για το συμβάν τους γονείς τους οι οποίοι με τη σειρά τους το κατήγγειλαν στις Αστυνομικές Αρχές. 

Άμεσα σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράση με του άνδρες του Λιμενικού, βασισμένοι στην περιγραφή των ανηλίκων που είχαν στη διάθεσή τους, να εντοπίζουν τον Πακιστανό στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και να τον προσαγάγουν. Οι ανήλικες κλήθηκαν για την αναγνώριση του δράση με τον τελευταίο να οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης όπου του ασκήθηκε δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου και παραπέμφθηκε σε δίκη. 

ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ σε δημόσιο δημοτικό σχολείο!


s1

Ευκαιρία για γλέντια αρπαχτής βρίσκουν εν μέσω θερινής ραστώνης διάφοροι σύλλογοι και οργανώσεις που πίσω απο το ονομαστικό πρόθεμα “πολιτιστικοί” στήνουν φιέστες και εμποροπανήγυρεις στο όνομα του “πολιτισμού”. Φαιδρά καρναβαλίκια “αετονύχηδων” που σκαρφίζονται μπίζνες, εξευτελίζοντας το έθιμο των παραδοσιακών πανηγυριών με παρακμιακές εμποροπανήγυρεις άκρατης ασυδοσίας, υπαίθρια μαγειρεία υγειονομικά απαράδεκτων συνθηκών, παράνομες λαχειοφόρες αγορές, λοταρίες και άλλες έκνομες δραστηριότητες.
Κάπως έτσι τα ανεξέλεγκτα αυτά συμπόσια της παρακμής αυξάνονται και πληθύνονται τα τελευταία χρόνια καθώς και τα σκαρφίσματα για …
.. αρπαχτές γλεντόμπιζνες. Έτσι μετά τη “γιορτή του ψαροκέφαλου”, του “μπαφοκέφαλου” και του… “πονοκέφαλου” μάλλον ήρθε και η γιορτή του “τηγανοκέφαλου” !
Είναι γεγονός πως η Ελληνική κρίση διατηρεί σίγουρα την εντοπιότητα της, αφού προφανώς και δεν υπάρχει αλλη λογική εξήγηση στο Αλβανικό τσιμπούσι που -υπο περίεργες συνθήκες- στήθηκε στο χωριό Σιναράδες της Κέρκυρας με υψηλούς μάλιστα προσκεκλημένους λαϊκούς βάρδους (!) εκ της Αλβανίας.
Η υπόθεση όμως δεν σταματά εκεί και σίγουρα παίρνει άλλες πολύ σοβαρότερες διαστάσεις, αφού οι διοργανωτές της Αλβανικής φιέστας εκμεταλλευόμενοι το κράτος αρωγό τον “κατατρεγμένων” μεταναστών σκέφτηκαν πως ευκαιρία είναι να γλιτώσουν και τα έξοδα ενοικίασης κάποιου χώρου “φορτώνοντας κι αυτά στην πλάτη” του Έλληνα φορολογούμενου.
Γιατί μόνο έτσι μπορεί ερμηνευτεί η διαφημιστική καμπάνια-αφισοκόλληση που έφθασε να “κοσμεί” μέχρι και το κέντρο της πόλη της Κέρκυρας, τυπωμένη αποκλειστικά στην Αλβανική γλώσσα, η οποία προσκαλεί “παράτυπους” και παρα”τυπωμένους” μετανάστες να μεταβούν στο Αλβανικό τσιμπούσι που λαμβάνει χώρα στο … ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (!) Σιναράδων Κέρκυρας.
s2
ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Κι επειδή, καλό το γλέντι αλλα να μείνει και κάτι στο “μαγαζί”… Η Αλβανική φιέστα φαίνεται πως έχει επιβάλλει και ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ 5 ευρώ στο Δημοτικό Σχολείο Σιναράδων (όπως αναφέρει η αφίσα).
Αξίζει να σημειωθεί πως στο χώρο διεξήχθη και λαχειοφόρος αγορά με διάφορα δώρα που κληρώθηκαν κοντά στο τέλος της εκδήλωσης, ενώ πηγές αναφέρουν πως όλα τα πόστα εσόδων (μπάγκοι υπαίθριου εμπορίου, υπαίθριες ψησταριές-αναψυκτήρια κτλπ) εντός του “συναυλιακού χώρου” που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση εδόθησαν σε “απ’ευθείας ανάθεση” αποκλειστικά σε “κατατρεγμένους” Αλβανούς.
Δεδομένου οτι υπεύθυνοι για την αδειοδότηση υπαίθριων εκδηλώσεων-συναυλιών βάση νόμου είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με την Περιφέρεια και υπο την αιγίδα των Υγειονομικών Αρχών (μέτρα πυρασφάλειας υπαίθριων εκδηλώσεων κ.τ.λ) και την εποπτεία της Αστυνομίας προκύπτει μείζον ζήτημα για το υπο ποίες συνθήκες και σε ποιούς εδόθη (εάν εδόθη) αδειοδότηση για την διοργάνωση της εν λόγω εκδήλωσης.
Διότι ισχύουσα νομοθεσία απαγορεύει ρητά συναυλιακές εκδηλώσεις με πώληση ή διανομή αλκοολούχων ποτών (ως υπαίθρια κέντρα διασκέδασης) σε ακτίνα τουλάχιστον 300 μέτρα μακριά ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ σχολείων.
Όσον αφορά τόσο το εισιτήριο εισόδου όσο και τα υπόλοιπα πιθανά φορολογικά αδικήματα που προκύπτουν απο κουπόνια λαχειοφόρου αγοράς, ταμειακές μηχανές στις επαγγελματικές δραστηριότητες εντός συναυλιακών χώρων υποθέτουμε πως τίποτα δεν ελέγχθηκε, αφού στην Ελλάδα των μνημονίων και των πολιτικών κρατουμένων ο … “συνήθης ύποπτος” φορολογούμενος και καταδιωκόμενος είναι μόνο ο Έλληνας.
Makeleio.gr 


Πτήσεις “μυστήριο” στη μεθόριο του Έβρου, αλλά και σε ακριτικά νησιά, έχουν προκαλέσει ανησυχίες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Την περασμένη εβδομάδα αναφέρθηκαν από φυλάκια της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο επτά περιπτώσεις πτήσεων από “μη επανδρωμένα αεροσκάφη” (uav) . Ανάλογες αναφορές υπήρξαν και από το Αιγαίο. Η συχνότητα των πτήσεων προβληματίζει ειδικά αν αποδειχτεί ότι τα uav είναι τουρκικά.

Υπάρχει αμφιβολία για την “εθνικότητά” τους καθώς μη επανδρωμένα “αεροχήματα” χρησιμοποιούν πλέον και αρκετοί ιδιώτες, μηχανικοί και τοπογράφοι, οι οποίοι αξιοποιούν την τεχνολογία “από αέρος” για τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Ωστόσο στο ΓΕΕΘΑ θεωρούν ότι το θέμα των πτήσεων “μυστήριο” πρέπει να διαλευκανθεί άμεσα, αναφέρει το onalert.gr.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που τουρκικά uav’ s έχουν εντοπιστεί πάνω από ελληνικό έδαφος. Ωστόσο η εμφάνισή τους μέχρι τώρα ήταν σπάνιο φαινόμενο. Η “μαζικές αναφορές” πτήσεων που αποδίδονται σε τουρκικά uav’s είναι το στοιχείο που προβληματίζει.

Ενδεικτικό της βαρύτητας που δίνει το ΓΕΕΘΑ στις αναφορές από τον Έβρο και τα ακριτικά νησιά είναι το γεγονός ότι ενημερώθηκε άμεσε ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος που ζήτησε να του αναφέρουν άμεσα τα αποτελέσματα των ερευνών, ακόμη κι αν πρόκειται για “ιδιωτικά uav”. Σ΄ αυτή τη περίπτωση θα έχει προφανώς ενδιαφέρον να μάθουμε από ποιες περιοχές της Θράκης απογειόνονται τα μη επανδρωμένα “αεροπλανάκια”.

Η τεχνολογία των uav έχει αλλάξει τα πάντα στον αέρα ,ειδικά σε πτήσεις επιτήρησης ή κατασκοπείας. Αποτελούν μια αξιόπιστη και πολύ φθηνή λύση τόσο στην κατασκευή τους, όσο και σ΄ ότι έχει να κάνει με το κόστος χρήσης τους. Δυστυχώς και σ΄ αυτό το τομέα έχουμε μείνει πίσω από την Τουρκία η οποία χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Αιγαίο. Κι αν επαληθευτούν οι ανησυχίες επιτελών του ΓΕΕΘΑ φαίνεται ότι στον κατάλογο των καθημερινών απειλών από την Τουρκία θα πρέπει να προσθέσουμε και τις πτήσεις των “κατασκοπευτικών” uav.

Τι θα γίνει αν αποδειχτεί ότι η “ταυτότητα” των uav’s είναι τουρκική; “Ή θα τα μαζέψουν ή κάποιο θα πέσει”,υποστηρίζει πηγή του ΓΕΕΘΑ.
thrakitoday

Πωλητήριο σε 71.000 ακίνητα Δημοσίου βάζει η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-publicrealestate.gr.

Στην ΕΤΑΔ έχει περιέλθει ένα χαρτοφυλάκο 71.000 τίτλων ακινήτων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, ενώ, παράλληλα στην εταιρεία ανήκουν 277 τουριστικά ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, όπως τα πρώην Ξενία, μαρίνες, κάμπινγκ, γκολφ, χιονοδρομικά κέντρα, μουσεία, σπήλαια, τουριστικά περίπτερα, ιαματικές πηγές αλλά και 12 ολυμπιακά ακίνητα.

Ανάμεσα τους βρίσκονται αρκετά ακίνητα από την Περιοχή της Περιφέρεας ΑΜΘ, ενώ στην περίπτωση της Ξάνθης μέχρι στιγμής φαίνεται να συμπεριλαμβάνεται μονοκατοικία στα Άβδηρα. Πρόκειται για μονοκατοικία 90 τ.μ. με 5 δωμάτια η οποία διατίθεται προς εκμίσθωση.  

Ως επί το πλείστον, τα ακίνητα αυτά «κρύβουν» αρκετές ιστορίες χρεοκοπίας, καθώς, περιήλθαν στην κατοχή του κράτους επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούσαν να τα συντηρήσουν άλλο ή έχουν κατασχεθεί.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» από τους επτά πρώτους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς που διεξήχθησαν μέσω της πλατφόρμας αναμένεται να μπουν στα ταμεία του κράτους έσοδα της τάξης των 13 εκατ. Ευρώ.

Πιλοτικό πρόγραμμα αξιοποίησης 1.000 ακινήτων το 2015
Πρόσφατα η ΕΤΑΔ ανέλαβε το πιλοτικό έργο για πλήρη ψηφιακή καταγραφή των τεχνικών και νομικών χαρακτηριστικών ούτως ώστε να αξιοποιηθούν 1.000 ακίνητα του Δημοσίου, ενώ η επιλογή αυτών θα γίνει μετά από έλεγχο 3.00 ακινήτων με κριτήρια εμπορικότητας, αλλά και με βάση οικονομικά, τεχνική και γεωγραφικά δεδομένα.

Ανάλογη διαδικασία αναμένεται να ακολουθηθεί και τα για περισσότερα από τα 71.000 ακίνητα τη στιγμή που η Τρόικα πιέζει ασφυκτικά για την επιτάχυνση αυτών των προγραμμάτων που θα φέρουν έσοδα στα ταμεία του κράτους.

Υπολογίζεται ότι η διαδικασία για τα 1.000 ακίνητα θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούλιο του 2015. με βάση, πάντως, τον σχεδιασμό, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα δημοπρασιών θα αναρτηθούν έως και 10.000 ακίνητα. Η διαδικασία της αξιοποίησης (ωρίμανσης) αφορά, επίσης, και στη διασφάλιση ότι τα ακίνητα που αναρτώνται προς πώληση έχουν ξεκάθαρους τίτλους ιδιοκτησίας.

Ο επιμερισμός του έργου θα είναι γεωγραφικός και κατανέμεται σε τρεις γεωγραφικές περιφέρειες:
Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου
Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας
Περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Νήσων Β. Αιγαίου, Ν. Αιγαίου και Κρήτης

Προτεραιότητα, όπως είναι αναμενόμενο, για τη μεταβίβαση των ακινήτων από την ΕΤΑΔ στο ΤΑΙΠΕΔ θα έχουν εκείνα που μπορούν να αποφέρουν έσοδα.

Στόχος και οι μισθώσεις -«Παραθυράκι» για νησιά και αγροτική γη
Τα 71.000 ακίνητα της ΕΤΑΔ προσφέρουν στο Δημόσιο ετήσια έσοδα ύψους 28 εκατ. Ευρώ, δηλαδή, μόλις 400 ευρώ κατά μέσο όρο το κάθε ακίνητο.

Ενα από τα επιχειρήματα των στελεχών της ΕΤΑΔ είναι, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ότι τα περισσότερα από αυτά τα ακίνητα είναι στην πλειονότητά τους αστικά (διαμερίσματα, κατοικίες, γραφεία, καταστήματα, οικόπεδα, αποθήκες, πάρκινγκ, βιομηχανικά και βιοτεχνική κτίρια) τα οποία ως επί το πλείστον καταπατούνται ή μισθώνονται με το ελάχιστο αντίτιμο.

Στόχος, λοιπόν, της ΕΤΑΔ είναι να δίνεται η δυνατότητα, εκτός από τις πωλήσεις, να γίνονται ακόμη και μισθώσεις αυτών των ακινήτων, με την ηλεκτρονική διαδικασία να μπορεί να γλιτώσει τους ενδιαφερόμενους από τις αργές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Παράλληλα, όμως, η εταιρεία σχεδιάζει, μέσω της πλατφόρμας, να βγάλει στο σφυρί και μικρά νησιά, νησίδες και χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης.
thrakitoday