English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015


Πρεμουρα κι ονειρα τουρκοψυχου βουλευτη εκλεγμενου στο ελληνικο κοινοβουλιο


Αμέσως μετά την επανεκλογή του, όπως αναφέρει δημοσίευμα τη τουρκικής εφημερίδας Habertürk, ο μειονοτικός βουλευτής της Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, προέβη σε ανεπίτρεπτες και καταδικαστέες εθνικά δηλώσεις.
Κατ' αρχάς προσδοκά την επίσημη αναγνώριση της θρησκευτικής μειονότητας της δυτικής Θράκης σε τουρκική, κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών, κατευθυνόμενος πάντα από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.
Ακολούθως, τόνισε ότι το βασικό προβλήματα της μειονότητας είναι το εκπαιδευτικό, ένα γνωστό αίτημα της τουρκικής πλευράς, η οποία επιδιώκει η εκπαίδευση των μουσουλμάνων της δυτικής Θράκης να είναι σύμφωνη με τα τουρκικά δεδομένα, δηλαδή στην τουρκική γλώσσα, παρά το γεγονός ότι δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι τουρκόφωνοι, όπως οι Πομάκοι, οι οποίοι δεν διδάσκονται την μητρική τους γλώσσα, αλλά είναι θύματα του τουρκικού επεκτατισμού, αφού θέλοντας και μη διδάσκονται την τουρκική γλώσσα. Με το δικαίωμα της ελεύθερης χρήσης της γλώσσας για τις μειονότητες σε όλο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, όπως απαιτεί ο μειονοτικός βουλευτής, θα χρησιμοποιείται κανονικά η τουρκική γλώσσα σε επίσημα έγγραφα του κράτους.
Αξιώνει επίσης την άμεση εκλογή μουφτήδων από την μειονότητα. Αυτό όμως σημαίνει, καταπάτηση όλων των διατάξεων που τελούν εν ισχύι, αφού σε καμία χώρα του Ισλάμ δεν εκλέγονται οι μουφτήδες, ακόμη και στην ίδια την Τουρκία διορίζονται από το κράτος, καθώς είναι ουσιαστικά δημόσιοι υπάλληλοι.
Άκρως ανθελληνική και κολάσιμη είναι η παρότρυνση του ιδίου προς τον μουσουλμανικό λαό της Θράκης, να νοιώθουν και να αποκαλούν την Τουρκία μητέρα-πατρίδα και την Ελλάδα πατέρα-πατρίδα.
O εν λόγω βουλευτής άγεται και φέρεται από το πάθος και την αγάπη του ως προς την μητέρα πατρίδα του. Σαφώς και είναι ελεύθερος να πολιτευτεί στην γείτονα και να ασκεί την πολιτική της Άγκυρας εκεί κι όχι στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή μας, επιδιώκοντας ως εγκάθετος του τουρκικού προξενείου και φερέφωνο της Άγκυρας, αρχικά την συνδιοίκηση κι εν συνεχεία την απόσχιση της περιοχής.
Ας τον χαίρεται ο Θρακιώτικος λαός που τον εξέλεξε αυτόν και το κόμμα του, το οποίο υπηρετεί και υποστηρίζει τον τουρκικό επεκτατισμό-παραλογισμό στην Θράκη.
Κ.Κ.