English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Ξανθη: Κολονα της ΔΕΗ πανω σε διαβαση τυφλων (Video)

Ξάνθη: Κολόνα της ΔΕΗ πάνω σε διάβαση τυφλών (Video)
Μεγάλο κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος εγκυμονεί μια κολόνα φωτισμού της ΔΕΗ που έχει τοποθετηθεί ακριβώς πάνω σε διάβαση τυφλών στο Εύμοιρο, του Δήμου Ξάνθης.
Σύμφωνα με το Thrakitoday, πρόκειται για μια ξύλινη κολόνα στην οποία θα καταλήξει κάποιος τυφλός που ενδεχόμενα επιχειρήσει να κάνει χρήση της διάβασης, που θεωρητικά έχει κατασκευαστεί για να εξυπηρετεί τις ανάγκες πολιτών με προβλήματα όρασης.
Μέχρι στιγμής άγνωστος παραμένει ο λόγος για τον οποίο η κολόνα βρίσκεται στη μέση ακριβώς της διάβασης και όχι λίγα μέτρα δεξιά ή αριστερά, ώστε να μην ενοχλεί, καθώς και το γιατί δεν έχει υπάρξει μέριμνα ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα άμεσα πριν σημειωθεί κάποιο ατύχημα.
Όπως είναι γνωστό στην περιοχή του Ευμοίρου και πιο συγκεκριμένα στο σημείο όπου εντοπίζεται η επίμαχη κολόνα, έγιναν πρόσφατα έργα ανάπλασης των πεζοδρομίων αλλά και των νησίδων του δρόμου, οπότε και τοποθετήθηκαν οι κίτρινες διαβάσεις για τους τυφλούς. Ωστόσο εκ του αποτελέσματος οι παρεμβάσεις που έγιναν για τη βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας των ΑμΕΑ της πόλης κρίνονται ως ανεπιτυχείς.