English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Έρωτας και πόλεμος σε Δύση και Ανατολή

Δύση: Make love not war!
Ανατολή: Make love for war!


Δεν υπάρχει κανείς στις μέρες μας που να μην μπορεί να δει τις εξόφθαλμες διαφορές μεταξύ της άθεης ανεκτικής Δύσης και της θεοκρατικής μαχητικής Ανατολής. Οι διαφορές αυτές ήταν, είναι, κι απ’ ό,τι φαίνεται θα συνεχίσουν να είναι απολύτως κραυγαλέες. 



Το περίεργο βέβαια, δεν έγκειται στις φυσιολογικές διαφορές που διαφορετικοί λαοί και πολιτισμοί μπορεί να έχουν, αλλά στο γεγονός ότι όλο και περισσότερο αυτές οι διαφορές τείνουν να αποκτήσουν μιαν απολύτως μανιχαϊκή διάσταση, λες και “κάποιος(;;;)” κουρδίζει τους δύο αυτούς κόσμους για να συγκρουστούν!
Ήδη από την δεκαετία του 1960 στην Δύση επικρατεί το σύνθημα “make love not war” (κάντε έρωτα, όχι πόλεμο), το οποίο αποτελεί θεμέλιο της “Πολιτικής Ορθότητας” που το είχε εισηγηθεί ο Χέρμπερτ Μαρκούζε της Σχολής της Φρανκφούρτης και έγινε σημαία από τους Χίππυς. Σήμερα πια, το σύνθημα αυτό έχει σφηνωθεί για τα καλά στα μυαλά των δυτικών ανθρώπων.
Η Ανατολή βρίσκεται στον αντίποδα, γεγονός που φαίνεται ξεκάθαρα από τις δεκάδες ειδήσεις που κάνουν την εμφάνισή τους στα ντόπια ΜΜΕ και που αναφέρονται στην “σεξουαλική τζιχάντ”, με γυναίκες απ’ όλο τον ισλαμικό κόσμο να θέτουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία της τζιχάντ, γινόμενες κατ’ ουσίαν ερωτικές σκλάβες των μαχητών ή ακόμη καλύτερα σύζυγοί τους.
Με λίγα λόγια, η θεοκρατική Ανατολή, αν και δεν το έχει εκφράσει ως σύνθημα, όχι ακόμη τουλάχιστον, λειτουργεί κυρίαρχα με το:  κάντε έρωτα για τον πόλεμο (make love for war).

Δημήτριος Π. Μιμίδης