English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Το αντίκτυπο του ρωσικού εμπάργκο στην περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης

Τα αποτελέσματα της πολιτικής υποταγής της συγκυβέρνησης, στα διατάγματα που της υπαγόρευσαν οι δυνάστες-δανειστές της, όσον αφορά την τιμωρητέα πολιτική που σχεδίασαν απέναντι στον Βλάδιμιρ Πούτιν εξαιτίας του ουκρανικού, έχουν τραγικά αποτελέσματα και για την Ξάνθη, αλλά και για όλη την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ.



Η τοπική αγροτική οικονομία της Ξάνθης αλλά και ευρύτερα της Περιφέρειας ΑΜΘ δέχεται άλλο ένα ισχυρό πλήγμα, από την απόφαση της κυβέρνησης της Ρωσίας να προχωρήσει σε εμπάργκο στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων. 
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Περιφέρειας ΑΜΘ τόνοι ακτινιδίων, ροδιών και καπνού που παράγονται στην Ξάνθη και εξάγονται στη Ρωσία, και τα οποία απέφεραν κέρδη αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, πλέον μένουν αδιάθετα, μετά και την εφαρμογή του εμπάργκο.
Από τα στοιχεία της Περιφέρειας ΑΜΘ προκύπτει πως 10.000 τόνοι ακτινιδίων από την Καβάλα και την Ξάνθη καταλήγουν στη Ρωσία προς 0,9 ευρώ το κιλό αποφέροντας τζίρο 9 εκατ. Σχεδόν 1 εκατ. Αποφέρουν τζίρο οι 1.200 τόνοι σταφυλιών από την Καβάλα που καταλήγουν επίσης στη Ρωσία, ενώ 280.000 κιλά ροδιών από την Ξάνθη πωλούνται προς 0,8 ευρώ στην ίδια αγορά. 
420.000 κιλά καπνού από την Ξάνθη και 430.000 κιλά κερασιών από την Κομοτηνή καταλήγουν επίσης στη Ρωσία αποφέροντας τζίρο 1.260.000 ευρώ και 559.000 ευρώ αντιστοίχως. 
Γενικότερα, τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, σε ένα μεγάλο μέρος, στηρίζονταν στην Τελωνειακή Ένωση της Ρωσίας, των 170 εκατ. καταναλωτών. Το πλήγμα που δέχεται για ακόμα μια φορά η ελληνική οικονομία εξ αιτίας των χειρισμών της συγκυβέρνησης, δεν αφορά μόνο την αγροτική παραγωγή αλλά αφορά άμεσα και την σταθερότητα στην περιοχή μας, δεδομένου ότι η συνέχιση αυτής της έντασης, δεν αποκλείεται καθόλου να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, με απρόβλεπτες καταστροφικές συνέπειες. Μετά τον τουρισμό λοιπόν, την άμυνα της χώρας, που λόγω των αμερικανικών πιέσεων η Ελλάδα έχει επιβάλει εμπάργκο στα ρωσικά όπλα, με κίνδυνο να τεθεί εκτός λειτουργίας το 50% της αεράμυνας της χώρας, τώρα πλήττεται σφοδρά και ο πρωτογενής τομέας. Αφού ακολουθεί ρητά τις επιζήμιες για την χώρα μας εντολές των ''ισότιμων'' εταίρων-δανειστών μας. 
Διπλωματία σιωπής και  υποταγής, της υποτελειακής συγκυβέρνησης που έχει επιβλαβείς συνέπειες για την εθνική μας οικονομία. Κι όλα αυτά γιατί η ελληνική κυβέρνηση, με πρώτο και καλύτερο τον υπουργό Εξωτερικών Ε. Βενιζέλο υποστήριξε τις κυρώσεις των ΗΠΑ και της Ε.Ε. σε βάρος της Ρωσίας αντί να θέσει ως προτεραιότητα τα συμφέροντα των Ελλήνων. 

Άνευρη και υποτονική όπως πάντα η πολιτική των Σαμαροβενιζέλων, με ανύπαρκτη την πολιτική βούληση υπέρ των Ελληνικών συμφερόντων, καθίσταται εθνικά ζημιογόνα, με αποτέλεσμα να καλείται πάλι ο καθ' όλα ταλαιπωρημένος Έλληνας πολίτης να πληρώσει τα πολιτικά της εγκλήματα.
Κ.Κ.