English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Να παρεμβει ο Εισαγγελεας εδω και τωρα…

Τελικά κατάφεραν να μας μπερδέψουν και να μπερδέψουμε κι εμείς με την σειρά μας το αναγνωστικό μας κοινό. Σχεδόν το σύνολο των τοπικών ΜΜΕ, αναφέρθηκε και προέβαλε αρκούντος το πρόβλημα που προέκυψε στην ποιότητα του πόσιμου νερού μετά από τις μετρήσεις που έκανε η Πανελλήνια Οργάνωση Οικολογικών Ερευνών.
Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε όλοι θεατές μιας τραγελαφικής (τραγικής) κατάστασης, με αντικρουόμενες απόψεις ένθεν κακείθεν και με τους αρμοδίους υπηρεσιακούς και πολιτικούς φορείς να διασκεδάζουν τις εντυπώσεις λέγοντας πως… δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο πόσιμο νερό της Ξάνθης!
Χθες όμως ο εν λόγω οργανισμός ανήρτησε στην ιστοσελίδα του τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έδειχναν κυριολεκτικά «τέρατα και σημεία»! Έδειχναν για παράδειγμα να υπάρχει μεγάλη ποσότητα βλαπτικών στοιχείων για την ανθρώπινη υγεία σε δείγμα πόσιμου νερού από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, αλλά και σε γνωστή ταβέρνα της παλιάς πόλης της Ξάνθης! Μετά από αυτό λοιπόν εύλογη είναι η δική μας απαίτηση ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, γιατί έχουμε να κάνουμε πλέον με την δημόσια υγεία και ενδεχομένως με την ανθρώπινη ζωή!
Αν έχουν δίκιο οι ερευνητές της οικολογικής οργάνωσης, θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και να αναζητηθούν οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι των ενταύθα αυτοδιοικητικών φορέων. Αν πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα και είναι ψευδείς οι δημόσιες αναφορές της ΠΑΚΟΕ, οι οποίες ανησύχησαν, θορύβησαν και τρομοκράτησαν τους πολίτες, τότε να κληθεί ο υπεύθυνος της ΜΚΟ από την δικαιοσύνη και να τιμωρηθεί γι’ αυτήν την ταλαιπωρία που υποστήκαμε εξαιτίας του.
Τα ΜΜΕ ως είχαν υποχρέωση έφεραν στην επιφάνεια και σχολίασαν αρκούντος το θέμα, θεωρώντας σωστά πως τέτοια πράγματα δεν πρέπει να κρύβονται κάτω από το χαλί. Η ευνοούμενη πολιτεία ήταν υποχρεωμένη να κάνει τις δικές της έρευνες και να παραδώσει στους πολίτες το τελικό της πόρισμα. Άρα λοιπόν περιμένουμε να οδηγηθεί η υπόθεση άμεσα στην δικαιοσύνη και να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
Απ’ όλο αυτό το πράγμα όμως εξάγονται και κάποια συμπεράσματα για το πώς τελικά λειτουργεί η λεγόμενη δημόσια διοίκηση… Η μεν ΠΑΚΟΕ έστειλε λέει τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών του πόσιμου νερού με έγγραφό της στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ ώστε να προβεί στις ανάλογες ενέργειες πριν ένα χρόνο! Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ του Άρη Γιαννακίδη λέει, δεν επιλήφθηκε του θέματος γιατί όπως ειπώθηκε χθες: «Ο αρμόδιος υπάλληλος δεν πρωτοκόλλησε το εισερχόμενο»! Το φαντάζεστε αυτό; Να υπάρχει δηλαδή πρόβλημα δημόσιας υγείας και να μην γίνεται η σχετική παρέμβαση γιατί… δεν πρωτοκολλήθηκε ένα έγγραφο;
Από την άλλη έχουμε τον Γιώργο Παυλίδη δικαίως να διαμαρτύρεται για την απάθεια που δείχνει σε αρκετές περιπτώσεις (και στην προκειμένη) η διοίκηση Γιαννακίδη! Τι σύμπτωση, την ίδια ημέρα, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, αντί να ασχοληθεί με όλο αυτό που ανησυχεί τους Ξανθιώτες, είναι στο γραφείο του λέει και συζητάει με τους Δαλάτση και Νιασήφ Ογλού για την ένταξή τους στο ψηφοδέλτιό του! Κι εγώ ερωτώ: Την ώρα που στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης και όχι του Καραλίδη, υπάρχουν τόσο σημαντικά θέματα για να συζητηθούν, ο Καραλίδης ως αντιπεριφερειάρχης ετοιμάζει τον συνδυασμό του; Να παραιτηθούν εδώ και τώρα και να τρέξουν για οποιονδήποτε γουστάρουν… Όσο παραμένουν όμως μέσα στα γραφεία που εμείς πληρώνουμε και όσο υποδύονται ρόλους για τους οποίους εμείς ΤΟΥΣ πληρώνουμε, είναι υποχρεωμένοι να εξυπηρετούν τους πολίτες και όχι τις κομματικές ή τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.
Έχουμε δει τον τελευταίο καιρό να δημοσιεύονται διάφορες φωτογραφίες των αυτοδιοικητικών μας και των περιφερειακών «αρχόντων» είτε με υποψήφιους με τους συνδυασμούς τους, είτε με αφορμή διάφορες δηλώσεις τους για τις εκλογές… Ανάλογο ενδιαφέρον και σπουδή όμως δεν επέδειξε κανένας από δαύτους για την σωστή ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις ανάγκης, όπως αυτή που προέκυψε πρόσφατα στην Χιλή με τον σεισμό των 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ!
Από την μία το ΤΕΕ Θράκης δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι υπάρχει πρόβλημα με τα δημόσια κτίρια και την αντισεισμική τους θωράκιση… Από την άλλη ο εγκέλαδος κάνει τακτικότατα αισθητή την παρουσία του δίνοντας «χτυπήματα» σχεδόν σε όλο το εύρος της Ελλάδας! ΚΑΝΕΝΑΣ όμως παράγοντας ή φορέας, δεν ευαισθητοποιήθηκε να ενημερώσει τον κόσμο τι πρέπει να κάνει, πως πρέπει να αμυνθεί, που πρέπει να προσφύγει σε μια ανάλογη περίπτωση που ω μη γένοιτο μπορεί να συμβεί και σε μας!
Εν κατακλείδι λοιπόν θέλω να τονίσω, τις προτεραιότητες ιδιοτέλειας που διακρίνουν τους άρχοντές μας και την απάθεια- ΠΑΧΥΔΕΡΜΙΑ τους εκεί όπου πρέπει πραγματικά να δώσουν την μεγάλη βαρύτητα στις προτεραιότητές τους!
Για όλα αυτά όμως κρίνονται και οσονούπω θα κριθούν στην κάλπη… Εδώ θα είμαστε…
e-thrakinews.gr