English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Οργή και αγανάκτηση για τον εθνομηδενιστή Φίλη από τους ομογενείς στις ΗΠΑ - Τον κήρυξαν ανεπιθύμητο πρόσωπο!


Κατάπτυστος και ανεπιθύμητος από όλους τους Έλληνες της Οικουμένης θεωρείται το ηθικό και πολιτικό παχύδερμο Φίλης. Τα «κατορθώματά» του έφτασαν μέχρι και στην Αμερική, καθώς, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Δημοκρατία":
"«Persona non grata» αποτελεί ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης για τα ποντιακά και τα παμμακεδονικά σωματεία της Αμερικής, μετά την δημόσια μη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων! Συγκεκριμένα, ο κ. Φίλης, ο οποίος από χθες βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού καλεσμένος του Ιδρύματος Ωνάση, προκειμένου να τελέσει την ερχόμενη Τετάρτη μαζί με τον υπουργό πολιτισμού τα εγκαίνια της έκθεσης του ιδρύματος, βρέθηκε στο στόχαστρο των ομογενών!
Αντιπροσωπία ,μάλιστα ,της Παμποντιακής, ποντιακών συλλόγων, της Παμμακεδονικής και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης προχώρησε σε διάβημα στο γενικό προξενείο της Ελλάδας, ενώ ενδεικτική είναι η ανακοίνωση του διευθυντή του Κέντρου Βυζαντινών Σπουδών, δρος Χρίστου Ιωαννίδη. Σύμφωνα με αυτήν, «το κέντρο καθιστά σαφές ότι όχι μόνο δεν έχει καμιά σχέση με την πιθανολογούμενη επίσκεψη του υπουργού Παιδείας, αλλά και αντιτίθεται σε αυτήν την επίσκεψη», διότι, μεταξύ άλλων, «η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός και το κέντρο τιμά και σέβεται την μνήμη των αδελφών μας Ποντίων, που υπήρξαν θύματα της Γενοκτονίας.»"
Και όμως, ο αμόρφωτος και ανιστόρητος αυτός εθνομηδενιστής, ο αρνητής της Γενοκτονίας των Ποντίων, παριστάνει ανερυθρίαστα τον τύπο ο οποίος «αναρωτιέται» αν βρέχει την ώρα που τον φτύνουν και δεν έχει την στοιχειώδη αξιοπρέπεια που απαιτείται ώστε να παραιτηθεί.
Η καρέκλα  της εξουσίας και το «μέλι» που την συνοδεύει φαίνεται ότι υπερνικούν κάθε έννοια ευθιξίας και φιλοτίμου, τις οποίες όμως, ως έννοιες καθαρά ελληνικές, θα πρέπει προκειμένου να τις χρησιμοποιεί κάποιος να διαθέτει και την ανάλογη εθνική συνείδηση. Και το πολιτικό παχύδερμο αυτό είναι ολοφάνερο ότι δεν την διαθέτει.