English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Την ώρα που ο Τσίπρας χορεύει καρσιλαμά... Οι τούρκοι φυγάδευσαν τον “χαλίφη” του ισλαμικού κράτους στην Λιβύη


Την ώρα που ο Τσίπρας χορεύει καρσιλαμά... Οι τούρκοι φυγάδευσαν τον “χαλίφη” του ισλαμικού κράτους στην Λιβύη
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που προέρχονται από τις αιγυπτιακές μυστικές υπηρεσίες ο αυτοανακηρυχθείς χαλίφης (ηγέτης) του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάτι έχει διαφύγει στην Λιβύη με την βοήθεια της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ.
Ο αλ Μπαγκντάτι τραυματίστηκε πρόσφατα στα σύνορα Συρίας-Ιράκ και εστάλη σε νοσοκομείο της Τουρκίας όπου και υπέστη επιτυχή χειρουργική επέμβαση. Από το νοσοκομείο αναχώρησε για την πόλη Σύρτη της Λιβύης. Ως γνωστόν στην Λιβύη στήνεται το επόμενο θέατρο πολέμου της Ουάσιγκτον και των τζιχαντιστών μισθοφόρων της, κάτι για το οποίο είχαμε προϊδεάσει με την ανάρτηση μας από 2 Μαρτίου και με τίτλο «Έτοιμη να ανατιναχθεί η πυριτιδαποθήκη της Βορείου Αφρικής».
Ο τραυματισμός του αλ Μπαγκντάτι ήταν σοβαρός και προήλθε από επίθεση που δέχτηκε η αυτοκινητοπομπή του από ρωσικά ή συριακά πολεμικά αεροσκάφη. Άνδρες της φρουράς του σε συνεννόηση με την ΜΙΤ τον μετέφεραν σε τουρκικό νοσοκομείο όπου και εγχειρίστηκε και αφού παρέμεινε κάποιες ημέρες, πάντα με την υποστήριξη της ΜΙΤ, μεταφέρθηκε στην λιβυκή πόλη Σύρτη η οποία επί των ημερών μας θεωρείται η πλέον ασφαλής περιοχή για τους ισλαμοσυμμορίτες.
Ο κυβερνητικός στρατός της Δαμασκού, η Χεζμπολάχ, οι Ιρανοί πολιτοφύλακες, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις και ο κυβερνητικός στρατός της Βαγδάτης με τις επιχειρήσεις τους στην Συρία και το Ιράκ αναγκάζουν τους ισλαμιστές τρομοκράτες να υποχωρήσουν και να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους από τις δυο αυτές χώρες. Το επόμενο θέατρο συμμοριτοπολέμου των τζιχαντιστών θα είναι η Λιβύη.
Η διαφυγή του αλ Μπαγκντάτι στην Σύρτη δείχνει την εξέλιξη των γεγονότων.